TURISM 16 iulie 2021

Se elimină taxa de intrare spre Șugaș Băi

de Iulia Drăghici - Taraș | 3262 vizualizări

Consiliul Local Sfântu Gheorghe a adoptat în ședința extraordinară de joi o hotărâre care prevede eliminarea taxei de acces spre Șugaș Băi. 

„Această hotărâre modifică hotărârea Consiliului Local numărul 413 din 2020, prin care au fost aprobate cuantumul impozitelor și taxelor locale valabile pentru anul 2021 și se modifică acest proiect în sensul în care acea taxă de intrare în zona Șugaș Băi se elimină”, a spus, în prezentarea proiectului care a fost ulterior adoptat, primarul Antal Árpád. 

Ulterior, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba ne-a explicat că banii colectați astfel erau folosiți pentru îngrijirea spațiilor verzi, însă oricum suma nu era îndeajuns, așa că s-a renunțat la taxă și serviciul va fi plătit din bugetul local. 

A fost o continuare a unui proiect care a trebuit să fie sustenabil și după terminarea proiectului. Atunci s-au construit niște obiective în stațiunea Șugaș Băi și s-a realizat acest serviciu de curățare a locurilor de picnic în această zonă. Ceea ce se colectează nu ajunge pentru acoperirea cheltuielilor. Am ajuns într-o situație să nu putem să acoperim cu personalul existent atât această colectare a taxei, cât și efectuarea lucrărilor și mai bine renunțăm la taxă, dar serviciile care s-au executat din acești bani se continuă din surse bugetare”, ne-a spus, după ședința de joi, viceprimarul Tóth-Birtan Csaba. 

Taxa era de 3 lei pentru fiecare mașină. 

Subunitatea din cadrul primăriei Sfântu Gheorghe care se ocupă de administrarea stațiunii Șugaș Băi are în total nouă posturi, respectiv angajați. Aceștia se ocupă de mentenanța terenului de tenis, de golf, a sălii de forță, dar și de lucrările de întreținere zone verzi și curățirea zonelor de picnic. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.