TURISM 5 iulie 2022

Salvamont Covasna face verificări pe traseele montane din zona Comandău

de Diana Pantelimon | 932 vizualizări

În ultima perioadă, s-a înregistrat un flux mai mare de turiști în zona Comandău, Covasna. Traseele turistice sunt verificate de către salvamontiști și urmează reabilitarea acestora în perioada următoare, potrivit unui anunț pe pagina de Facebook Salvamont Covasna.

Salvamontiști angajați, dar și voluntari, verifică și întrețin traseele turstice din județul Covasna an de an. 

„Avem mai multe trasee în zona Comandăului, am făcut un inventar al lor, în primă fază, și ulterior o să revopsim și o să intervenim acolo unde sunt stricăciuni. O să evaluăm și traseele și o să renunțăm la cele care nu sunt frecventate. Noi încercăm anual să facem asta. Sunt foarte multe trasee la nivel județean, uneori nu reușim să le parcurgem pe toate, sunt mai multe sute de kilometri. Acum evaluăm pe Comandău, pentru că avem un flux destul de mare de turiști în ultima perioadă și punem mai mult accent pe această zonă. Sunt angajați, dar sunt și voluntari, ultimele verificări le-au făcut 3 salvamontiști. Urmează să ne reîntoarcem, vine partea de revopsire a acestor trasee, acolo unde nu se mai văd marcajele. O să montăm și indicatoare, inclusiv în comună, în Comandău, unde o să prezentăm turiștilor toate traseele marcate și omologate. Venim în întâmpinarea turiștilor cu precizarea că este foarte important să frecventeze doar traseele marcate și omologate, să nu se aventureze în pădure pe alte trasee nemarcate și neomologate de salvamont, poate fi periculos și recomandăm să se țină de traseele oficiale. Indicatoarele vor fi montate în mai multe zone vizibile din comună, astfel încât turiștii se pot orienta cu ușurință asupra tuturor traseelor omologate din zona Comandăului. Indicatoarele oferă și recomandări pentru siguranța lor“, a declarat pentru Observatorul de Covasna - CovasnaMedia.ro Leonid Moscviciov, directorul Serviciului Public Județean Salvamont.

„În ultimele 4 săptămâni, membrii formației Serviciului Public Salvamont Covasna au început activitățile de verificare a traseelor turistice montane mai frecventate de turiști în zona Comandău. Este una dintre cele mai frecventate zone ale județului. Până acum au fost verificate mai mult de 110 km de trasee turistice și în perioada imediat următoare urmează reabilitarea acestora. Vă dorim drumeții plăcute, fără evenimente nedorite“, au transmis reprezentanții Serviciului Public Salvamont Covasna.

Serviciul Public Salvamont Covasna are ca obiectiv principal căutarea persoanelor dispărute în zona montană, acordarea de prim ajutor și transportarea acestora la cea mai apropiată unitate medicală, totodată oferind informații despre starea traseelor turistice marcate, precum și despre eventualele pericole prezente în zonă. Promovează drumețiile și respectul față de natură, potrivit paginii oficiale Facebook.

Pentru siguranța turiștilor, salvamontiștii covăsneni au închis recent trei trasee turistice marcate în zona Balvanyos, deoarece s-a semnalat în repetate rânduri prezența urșilor.

Sursa foto: Facebook/Salvamont Covasna/Kovászna Megyei Hegyimentő Közszolgálat

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.