TURISM 15 iunie 2015

România, printre primele cinci destinații turistice preferate de britanici

de Agerpres | 854 vizualizări

România, Croația și Lituania se numără printre primele cinci destinații turistice preferate de britanici, care sunt tot mai atrași de țările din Europa de Est și țările baltice, conform unei cercetări Visa publicate luni de travelweekly.co.uk.

Cercetarea a fost efectuată de către agenția Forward Thinking, care a colectat date privind utilizarea cardurilor de debit la punctele de vânzare sau la ATM-uri din străinătate, în comparație cu banii de călătorie luați de la biroul de schimb înainte de plecare.

Numărul posesorilor de carduri din Marea Britanie care și-au petrecut vacanța în țări din zonele menționate a crescut cu 80% pentru România, cu 61% pentru Lituania și cu 57% pentru Croația între anii 2012 și 2014, menționează travelweekly.co.uk.

Croația cumulează însă cele mai mari cheltuieli de vacanță ale britanicilor în țările din Europa de Est totalizând 18,4 milioane de lire sterline cheltuite pe cardurile Visa în vara anului 2014. Această țară a fost urmată de România (8,8 mi­lioane milioane lire sterline) și Lituania (6,3 milioane de lire sterline).

Cheltuielile britanicilor în pub-uri, baruri și restaurante din Croația au crescut cu până 202% față de vara anu­lui 2012, iar cheltuielile în restaurantele din această țară au crescut cu 80%.

De asemenea, cercetarea a cons­tatat că numărul posesorilor de carduri Visa din Marea Britanie care petrec vacanța în străinătate a crescut cu 25% între 2012-2014, iar 31% din turiștii din Marea Britanie spun că acum călătoresc în străinătate mai mult decât au făcut-o în urmă cu cinci ani, dife­rența fiind însă în alegerea destinației.

Oamenii sunt în căutarea a ceva dincolo de spoturile publici­tare pentru tradiționalele vacanțe mediteraneene dorind experiențe noi, a explicat Kevin Jenkins, director general pentru Marea Britanie și Irlanda al Visa Europe. El a declarat că datele companiei sugerează că apetitul pentru vacanțele interne rămâne puternic, însă există în mod clar o dorință reînnoită de a folosi pașaportul și a explora din nou.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.