TURISM 1 noiembrie 2018

Revelionul în județul Covasna, cu prețuri de Austria

de Iulia Drăghici - Taraș | 1110 vizualizări

Tarifele au crescut cu aproape 10% față de anul trecut

În cazul în care nu vă gândiți să vă petreceți noaptea dintre ani în județul Covasna, sunteți deja în întârziere, spun specialiștii. Locurile de cazare la pensiuni și hoteluri sunt aproape epuizate, asta cu toate că prețurile au crescut față de anul trecut. Dar oferta se pliază pe cerere, cum e regula economiei de piață, ceea ce a dus la creșterea tarifelor cu aproape 10% față de anul trecut. Sunt și turiști, nu puțini, dispuși să plătească până la 700 de euro la un hotel de 4 stele, pentru un sejur de 4 nopți în Ținutul Conacelor cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„În anumite locații tarifele sunt destul de mari. Dar în ciuda faptului că tarifele sunt câteodată peste tarifele din Austria, camerele sunt vândute. Este un trend pozitiv datorită tichetelor de vacanță și se combină: o parte se plătește cu tichetul de vacanță și plus diferența din surse proprii”, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie Covasna, specialist în turism, László Endre.

Meniul de Revelion, mai scump

Explicația creșterilor de prețuri se traduce în investițiile făcute în ultima perioadă în domeniul gastronomic.

„Mai ales hotelurile de 4 stele au investit foarte mult pe partea gastronomică. Și cheltuielile sunt mai mari, și la materiile prime, dar și cu personalul. Încet, încet, ajungem la o normalitate ca un bucătar-șef să câștige aproape cât un manager de hotel. Și atunci și meniul de Revelion este mai scump, dacă materiile prime, vinurile, pălinca sunt selecte. Este evident că așa prețurile crescut”, a explicat László Endre.

Specialistul a punctat totodată că deși de la 1 noiembrie se va introduce TVA de 5% în turism, nu se prevede o scădere a prețurilor, dat fiind faptul că salariile în domeniu au fost sau urmează să fie majorate.

Locurile din pensiuni se vând cel mai repede și multe dintre acestea nu au locuri disponibile.

În județul Covasna sunt 188 de unități de cazare cu certificat de clasificare, adică înregistrate în evidențele statului, care au în total 283 de camere cu 6859 de paturi.

 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.