TURISM 17 iunie 2020

Proprietarul castelului Kálnoky se reorientează către turiştii autohtoni: Este o oportunitate de a vă descoperi propria ţară

de Agerpres | 3029 vizualizări

Proprietarul castelului Kálnoky din Micloşoara, care în ultimii 20 de ani a găzduit preponderent turişti străini, se reorientează către turiştii autohtoni, invitându-i să experimenteze viaţa nobilimii de altădată, dar şi să descopere puritatea naturii şi autenticitatea şi simplitatea satelor din judeţul Covasna.

Contele Kálnoky Tibor a declarat că aproape 80-90% dintre cei care au vizitat castelul în ultimii 20 de ani au fost turişti străini, dar situaţia creată de pandemie reprezintă o reală oportunitate de a deschide larg porţile către publicul din România. El consideră că turiştii pot avea parte de o experienţă specială, nu doar pentru că li se oferă posibilitate de a face o incursiune în trecut, ci şi pentru că pot cunoaşte bogata cultură a oamenilor care trăiesc în această parte a ţării.

„Este o oportunitate pentru turiştii români să acceseze aceste locuri rezervate şi vizitate de obicei de străini. (...) Vă invit să vă descoperiţi propria ţară şi credeţi-mă că nu vă veţi crede ochilor ce aveţi în propria voastră ţară“, a declarat contele Kálnoky.

Proprietarul castelului a mai spus că turiştii îşi pot petrece vacanţele aici în condiţii de siguranţă, fiind luate măsuri pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

„Ce ne oferă nouă unicitate este cum abordăm cultura locală, la noi totul este adevărat şi autentic, acesta este punctul nostru forte. La aceasta mai putem adăuga serviciile şi produsele potrivite, toate la standarde înalte. Prezenta situaţie nu prea avantajează turismul în masă, aşa că eu sper şi cred că pentru noi o să fie bine, fiindcă avem multe case unde, chiar dacă vom avea mulţi vizitatori, vom putea să le oferim locaţii diferite, retrase. Aici, în noul centru Stone Pub, avem de exemplu cinci terase, unde putem să păstrăm distanţa de doi metri între persoane, dar şi în interior avem mai multe mese distanţate conform reglementărilor. Muzeul are de asemenea un teritoriu mare, aşa că eu sper că vom putea avea şi mai multe sute de persoane care să poată să ne viziteze fără a avea cel mai mic risc de infectare“, a spus contele Kalnoky într-o postare pe site-ul visitcovasna.com, realizat de Asociaţia pentru Dezvoltare Turistică din cadrul Consiliului Judeţean Covasna.

Managerul de proiect al Fundaţiei Kálnoky, Szabó István, a precizat că acest castel a fost construit în secolul al XVII-lea, iar în 2017 a fost redeschis pentru vizitare, funcţionând ca muzeu.

„Muzeul se remarcă prin faptul că permite vizitatorilor să se familiarizeze cu stilul de viaţă al nobililor din zonă, nu doar privind obiectele expuse în spatele unor pereţi de sticlă, ci ei pot vedea cu adevărat cum au trăit oamenii, cum au fost camerele împărţite, iar colegii mei le vor povesti istoria atât a mobilei folosite, cât şi a stilului de viaţă. Noi pregătim muzeul în aşa măsură încât şi în condiţiile actuale să ofere siguranţă, iar în curtea largă familiile cu copii, persoanele în vârstă şi tinerii să-şi petreacă timpul liber într-un cadru cât mai plăcut şi sigur. (...) Avem stabilite procedurile de vizitare: cinci persoane vor putea vizita muzeul deodată, se va dezinfecta încontinuu, în interior se va purta mască, conform normelor în vigoare. Vizitatorii au posibilitatea să folosească suportul audio pentru vizitare, care va fi dezinfectat după fiecare folosire, apoi ei vor avea posibilitatea să se aşeze în curtea exterioară, păstrând distanţa faţă de ceilalţi vizitatori (...) După părerea mea, toţi cei care lucrează în această ramură, în turism sau în industria ospitalităţii, au avut de-a face cu fluctuaţii. În retrospectivă, ca pe un lucru pozitiv aş putea să menţionez că, împreună cu colegii care au lucrat, am putut să gândim şi să creăm programe exclusiv pentru turiştii din ţară, pe care altfel poate nu am fi avut timpul necesar să le definitivăm“, a spus Szabó István.

Sursă foto: Facebook/Kalnoky Castle - The Museum of Transylvanian Life

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.