TURISM 8 ianuarie 2019

Plimbări cu sănii trase de cai la Lacul Sfânta Ana, în programul turiştilor care sărbătoresc Crăciunul

de Agerpres | 2292 vizualizări

Bucatele tradiţionale româneşti şi secuieşti, focurile de tabără, poveştile la gura sobei şi plimbările cu săniile trase de cai nu lipsesc din ofertele pensiunilor agroturistice din staţiunea Balvanyos, rezervate de turiştii care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi.

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România, Daragus Attila, a declarat luni că locurile de cazare în pensiunile din Balvanyos sunt ocupate aproape în totalitate de turişti din ţară şi din Republica Moldova care au ales să îşi petreacă sărbătorile la munte.

„Anul acesta au venit foarte mulţi din zona Dobrogei, din Tulcea şi Constanţa care sărbătoresc Crăciunul pe stil vechi, dar au venit şi din Iaşi şi de peste Prut, din Republica Moldova. Le vom servi preparate tradiţionale - cârnaţi, răcituri, tobă, sarmale, sângerete, adică preparate specifice de sezon (...) Avem zăpadă, este foarte frumos şi turiştii se pot plimba cu căruţele trase de cai prin pădure şi pot merge la lacul Sfânta Ana. Pentru Revelion locurile de cazare sunt ocupate în proporţie de aproape 70%”, a declarat, pentru AGERPRES, Daragus Attila.

Turiştii care vin în judeţul Covasna pot schia în staţiunea Şugaş Băi, aflată la circa 10 kilometri de municipiul Sfântu Gheorghe, unde există două pârtii de schi dotate cu schi-lift şi instalaţie de nocturnă - una în lungime de circa 550 de metri, cu un grad de dificultate mediu şi alta pentru pentru copii şi începători, în lungime de aproape 250 de metri.

Tarifele nu au fost majorate faţă de sezonul trecut, astfel, biletul de acces pe pârtie este de 4 lei, iar copiii sub 18 ani, persoanele peste 60 de ani şi cele cu dizabilităţi beneficiază de reducere. Gratuitate au copiii sub 1,30 metri, precum şi sportivii din loturile naţionale şi olimpice.

Abonamentele pot fi achiziţionate la preţuri cuprinse între 9 şi 150 de lei în funcţie de numărul de urcări cu ski-liftul (de la 4 la 120).

În staţiunea Şugaş Băi, turiştii au la dispoziţie şi un centru spa cu două bazine, unul cu apă rece şi unul cu apă caldă, băi turceşti, saune finlandeze şi o sală de fitness.

Foto arhivă

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.