TURISM 5 noiembrie 2018

Pensiunile ANTREC menţin tarifele de Revelion de anul trecut; hotelurile de lux majorează cu 10%

de Agerpres | 749 vizualizări

Proprietarii pensiunilor din judeţul Covasna, afiliate Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania (ANTREC), au păstrat tarifele de anul trecut pentru pachetele de Revelion, în timp ce hotelurile de lux au majorat preţurile, în medie cu 10%.

Vicepreşedintele ANTREC, Daragus Attila, a declarat pentru AGERPRES că majoritatea pensiunilor au fost deja rezervate pentru perioada sărbătorilor de iarnă, iar preţurile pachetelor au variat între 1.050 şi 1.400 de lei.

„Am avut foarte multe cereri pentru Revelion, putem spune că majoritatea pensiunilor nu mai au locuri libere. (...) Pachetele de trei nopţi cu demipensiune s-au vândut în jur de 1.050 de lei, de patru nopţi la 1.250, iar de cinci nopţi la 1.400, în preţ fiind cuprins şi carnavalul de Anul Nou. (...) Practic, am menţinut tarifele de anul trecut”, a declarat Daragus Attila.

Acesta a mai spus că sezonul turistic de vară a fost „excelent”, iar acest lucru s-a datorat în mare măsură şi tichetelor de vacanţă.

Daragus Attila e de părere că scăderea cu 5% a TVA în domeniul turismului va stimula şi mai mult dezvoltarea acestui sector.

„Ne bucurăm că s-au gândit şi la noi. (...) Se simte că au fost aceste tichete de vacanţă, am avut un an excelent, a fost plin-plin, mai bine de atât nu se poate. Cu tichete au venit oameni care nu au mai fost de ani de zile în vacanţă şi asta e un mare ajutor. (...) Veţi vedea că după scăderea TVA turismul se va dezvolta şi mai mult (...), vor fi investiţii noi şi servicii mai bune”, a mai spus vicepreşedintele ANTREC.

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, László Endre, care coordonează departamentul de turism, e de părere că reducerea TVA nu va conduce la scăderea tarifelor practicate de operatorii de turism.

Acesta a confirmat că pensiunile au în ultima perioadă cea mai mare căutare, dar a remarcat, totodată, creşterea apetitului turiştilor pentru confortul sporit oferit de hotelurile cu mai multe stele.

Cât priveşte ofertele de Revelion, László Endre a menţionat că unele hoteluri au majorat tarifele chiar şi cu 10%, dar cu toate acestea camerele sunt vândute.

„Este un trend pozitiv datorită tichetelor de vacanţă şi se combină, adică o parte se plăteşte cu tichetul de vacanţă şi diferenţa din surse proprii. (...) Cam cu 10% sunt mai scumpe ofertele pentru Revelion din acest an. Hotelurile de patru stele au investit foarte mult pe partea gastronomică. Cheltuielile sunt mai mari şi la materii prime şi cu personalul. Încet, încet ajungem la o normalitate, ca un bucătar-şef să câştige cât un manager de hotel. Şi meniul de Revelion e mai scump pentru că sunt şi vinuri selecte. (...) Nu vreau să fac reclamă, dar 700 de euro un pachet de patru nopţi la un hotel de patru stele este mult după părerea mea, dar nu mai mult decât la Poiana Braşov, dar uite că sunt oameni dispuşi să plătească”, a mai spus vicepreşedintele CCI Covasna.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.