TURISM 20 decembrie 2017

Pârtia de schi din Întorsura Buzăului va intra în administrarea primăriei

de Iulia Drăghici - Taraș | 2489 vizualizări

Investiția privată, realizată pe un teren public concesionat, nu a fost utilizată în ultimele două sezoane din cauza neînțelegerilor între investitori

Pârtia de schi de pe Dealul Taberei din Întorsura Buzăului va fi predată de Asociația „Ciucaș” spre administrare Primăriei orașului Întorsura Buzăului. Cu toate că nu se știe încă momentul când aceasta va fi redeschisă, autoritățile locale spun că lucrurile încep să se miște.

Liderii primăriei din localitate ne-au declarat că au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Asociației „Ciucaș”, actualii administratori ai spațiului. Deși inițial se zvonea că pârtia ar putea fi cumpărată de Primăria Întorsura Buzăului, în final, aleșii locali vor merge pe varianta administrării spațiului. Detaliile au fost discutate marți, 19 decembrie, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local.

Pârtia va fi administrată de Primăria Întorsura Buzăului

Înțelegerea cu Asociația „Ciucaș”, potrivit aleșilor locali, este să numească un administrator neutru care să se ocupe de pârtia de schi.

„Vom lua pârtia în administrare. Marți în ședința de Consiliu vom desemna un președinte al Asociației. O să o luăm în administrare, fără bani, dar cu tot ce presupune. Investitorii ne-au propus să venim noi cu un președinte și un vicepreședinte pentru asociație, să fie de la noi, neutri. Noi ne-am oferit să o cumpărăm, dar nu au vrut și au spus că vor să găsim pe cineva care să o țină în funcțiune. Așadar, suntem în linie dreaptă”, a declarat luni, pentru „Observatorul de Covasna”, primarul din Întorsura Buzăului, Leca Băncilă.

„A venit doamna Pandrea (n.red. Aurora Pandrea, actualul președinte al Asociației „Ciucașul”) la noi și ne-a spus că este dispusă să pună instalația în funcțiune. Ei nu se mai înțeleg ca formă de asociație și vor să punem noi un președinte, care să gestioneze lucrurile și să dea drumul la treabă. Ideea de bază este că pârtia va fi predată primăriei. Acum trebuie să vedem foarte clar care sunt condițiile în care putem să o preluăm. Într-adevăr, terenul pe care este pârtia este al Primăriei. Sunt 3 hectare de teren date în concesiune Asociației „Ciucaș” pentru 30 de ani. Numai că dacă aceasta nu își desfășoară obiectul de activitate pentru care a fost primit terenul, noi îl putem lua înapoi, iar ei trebuie să își adune lucrurile. Dar această soluție nu este avantajoasă pentru nimeni, așa că vrem să găsim soluții”, ne-a declarat și viceprimarul Ștefan Platon.  

Reprezentanții Primăriei Întorsura Buzăului ne-au mai spus că pârtia, închisă în ultimii ani, trebuie expertizată din nou și trebuie refăcute actele de funcționare, astfel că nu se știe când va fi redeschisă, însă că speră ca acest lucru să se întâmple în acest sezon, dar cel mai devreme în 2018, deși încă nimic nu este sigur.

„A stat de atâta vreme și trebuie verificată, băgată într-o revizie, dar noi facem toate demersurile și tot ce ține de noi ca să o punem în funcțiune. Iarna abia a început”, ne-a mai spus Ștefan Platon.

Inaugurată în 2010, pârtia a funcționat până în iarna 2014 - 2015, după care, din cauza neînțelegerilor între membrii Asociației „Ciucaș”, duse până în justiție, aceasta a rămas închisă.

La înființarea pârtiei de schi, reprezentanții Asociației „Ciucaș” declarau pentru Agerpres, că planurile lor aveau să fie mult mai îndrăzneţe. La vremea respectivă exista şi un proiect intitulat „Aventură în inima ţării”. Acesta prevedea construirea unui complex turistic şi educaţional pe o suprafaţă de aproape 10 hectare, care să cuprindă o pistă de bob, un patinoar, o piscină în aer liber, un traseu pentru motociclete şi sporturi extreme, un poligon de trageri, un amfiteatru pentru spectacole şi concerte, precum şi un hotel şi spaţii de campare.

Acum, la  cum arată situația, se caută soluții mai mult sau mai puțin disperate pentru ca întreaga investiție, cu teleschi și nocturnă, să nu intre în paragină.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.