TURISM 18 octombrie 2012

Pârtia de schi de la Covasna, extinsă cu 1.000 de metri

de Agerpres | 681 vizualizări

Pârtia de schi din staţiunea Covasna, inaugurată anul trecut, a fost extinsă cu 1.000 de metri.

Primarul staţiunii, Lőrincz Zsigmond, a declarat că lucrările la noul tronson sunt aproape finalizate, fiind tras cablul pentru teleschi şi cel pentru instalaţia de iluminare în nocturnă. În zonă urmează să fie efectuate lucrări de alimentare cu apă pentru tunurile de zăpadă care vor fi puse în funcţiune odată cu începerea sezonului de schi.

Anul trecut, Primăria Covasna a dat în folosinţă primul tronson al acestei pârtii în lungime de 480 de metri, cu un grad uşor de dificultate.

Investiţia pentru realizarea ambelor tronsoane s-a cifrat la aproximativ 1,3 milioane de lei, iar majoritatea banilor au fost alocaţi din bugetul local, mai exact din taxa de staţiune de un leu pe zi plătită de turiştii cazaţi în hotelurile şi pensiunile din staţiune. Autorităţile locale speră să recupereze 500.000 de lei de la Ministerul Turismului.

Potrivit primarului, pârtia de schi de la Covasna este cea mai lungă din judeţ, dar până anul trecut nu a atras foarte mulţi turişti pentru că nu avea dotările necesare. Lőrincz a mai spus că va propune Consiliului Local să nu majoreze tarifele la teleschi şi să le menţină pe cele de anul trecut, care sunt foarte convenabile pentru turişti.

În judeţul Covasna mai există două pârtii de schi amenajate – una de 250 de metri lungime în staţiunea Şugaş Băi de lângă Sfântu Gheorghe, realizată cu sprijinul Ministerului Turismului, şi alta de 200 de metri la Întorsura Buzăului, realizată printr-o investiţie privată. Tot la Şugaş mai e o pârtie în lungime de 500 de metri dotată cu teleschi, instalaţie de nocturnă şi tunuri de zăpadă, dar aceasta nu este folosită de schiori, deoarece necesită amenajări pe suprafaţa de rulare.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.