TURISM 1 octombrie 2012

Parc pentru animale sălbatice, lângă Şugaş Băi

de Agerpres | 1097 vizualizări

Autorităţile locale din Sfântu Gheorghe şi-au dat acordul pentru amenajarea unui parc cu animale sălbatice în apropierea staţiunii Şugaş Băi, care se va întinde pe o suprafaţă de aproape 23 de hectare.

Potrivit studiului de fezabilitate al proiectului aprobat de Consiliul Local, viitorul Parc va fi populat cu aproape 80 de animale sălbatice din şapte specii specifice zonei, respectiv cerbi carpatini şi cerbi lopătari, căpriori, mistreţi, vulpi, mufloni şi iepuri. De asemenea, aici vor fi construite mai multe foişoare de observaţie pentru ca turiştii să poată vedea animalele în mediul lor natural, precum şi două bordeie de pândă tradiţionale săpate în pământ. Parcul va avea un traseu de vizitare în lungime de aproape doi kilometri şi va fi deschis pe tot parcursul anului. Investiţia totală se va cifra la aproximativ 900.000 de lei şi va fi realizată anul viitor din bugetul local.

Conducerea Primăriei Sfântu Gheorghe apreciază că acest proiect va contribui la diversificarea ofertei turistice a judeţului şi va atrage un număr mai mare de vizitatori.

Staţiunea Şugaş Băi, aflată la aproape 10 kilometri de Sfântu Gheorghe, a beneficiat în ultimii ani de investiţii în infrastructură, aici fiind amenajată o nouă pârtie de schi, un bazin de înot şi o mofetă, iar pe viitor se vor amenaja un teren de golf şi unul pentru sporturi extreme. De asemenea, în Sfântu Gheorghe a început amenajarea unui muzeu cinegetic a cărui colecţie va reuni trofee capturate în pădurile din judeţul Covana ori în împrejurimi. Acesta va funcţiona în Casa Bene, fostul sediu al Centrului de Transfuzie Sanguină, care a fost refăcută cu fonduri europene.

Şi Consiliul Judeţean Covasna are un proiect de amenajare a unui „Wild Park” în incinta Rezervaţiei naturale Mestecănişul de la Reci.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.