TURISM 18 decembrie 2017

Orașul Covasna lansează lampioane și aprinde luminile de Crăciun

de Iulia Drăghici - Taraș | 934 vizualizări

Autoritățile locale au pregătit un program cultural amplu în săptămâna premergătoare sărbătorilor de Crăciun

În perioada de 18-22 decembrie 2017, Primăria orașului Covasna şi Casa Orăşenească de Cultură organizează Târgul de Crăciun şi Programul Cultural „Asteptându-l pe Moş Crăciun”. Evenimentul se va desfășura în Parcul Central al Orașului Covasna.

Orașul care găzduiește stațiunea balneoclimaterică de interes național – Covasna se pregătește să întâmpine sărbătorile de iarnă așa cum se cuvine. Luni, 18 decembrie, de la ora 17:30, se vor aprinde luminile decorative de Crăciun din localitate printr-un spectacol festiv și o lansare de lampioane.

Marți, de la ora 17:00, pe aceeași scenă din Parcul Central al orașului, se va desfășura programul festiv al Grupului de Cercetași Havadtői Sándor  (prof. Gergely Kovács Katalin, prof. Molnár Erzsébet).

Miercuri, de la ora 17.00 va avea loc programul festiv al Şcolii generale Avram Iancu: Colinde, Cântece de Crăciun în franceză și engleză  (prof. Măciucă Dochița, prof. Roxana Vlonga). De la ora 17:30 va urma programul festiv al Școlii Orbán Balázs cl. IV.C. (Liceul Kőrösi Csoma Sándor), iar de la ora 18:00 programul festiv al Școlii Orbán Balázs cl. II.C. Liceul Kőrösi Csoma Sándor). De la ora 18:15 va urca pe scenă Corul Bărbătesc din Voinești, al Asociației „Justinian Teculescu”.

Acțiunile continuă joi, începând cu ora 16:45 când va urca pe scenă Corul de Copii de la Liceul Kőrösi Csoma Sándor, coordonat de prof. Ioan Ovidiu Măciucă. De la ora 17:00, programul corului „Tiszta Szív”-„Inimi Curate” al Liceului Kőrösi Csoma Sándor (prof. Gyerő Katalin) va continua acțiunea, după care, de la ora 17:15 misiunea va fi preluată de Clubul Copiilor Covasna (prof. Horváth Zita). De la ora 17:30 Corul Bărbătesc Reformat (dirijor Antal Ernő) va prelua ștafeta, urmând ca de la 17:45 să o predea corului Schola Patrona Hungarorum al Centrului Boldog Apor Vilmos (dirijor Kolozsi István).

Vineri, 22 decembrie, programul „Așteptându-l pe Moș Crăciun” se încheie cu programul de Colinde de Crăciun susținut de Alex Baciu și Formația Datina din Zăbala.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.