TURISM 22 februarie 2021

Laszlo Endre (CCI Covasna): Transilvania, în topul destinaţiilor turistice; trebuie să ne orientăm din nou spre străini

de Agerpres | 1612 vizualizări

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Covasna, Laszlo Endre, e de părere că Transilvania se va număra în următoarea perioadă în topul destinaţiilor turistice europene şi consideră că operatorii de turism din zonă, care în ultimul an au mizat pe vizitatorii interni, ar trebui să se reorienteze şi către cei străini.

Laszlo Endre a declarat, pentru AGERPRES, că judeţul Covasna are o ofertă turistică rafinată şi inedită, iar brandul „Tinutul conacelor“, sub care si-a promovat identitatea turistică, a fost unul de succes.

„Trebuie menţinut trendul, ştacheta se află destul de sus, iar provocarea următorilor ani va fi să o putem menţine la acelaşi nivel“ , a declarat Laszlo Endre, referindu-se la calitatea ofertelor turistice.

Potrivit acestuia, şi judeţul învecinat Harghita are un mare potenţial de atragere a turiştilor, dezvoltându-se foarte mult în ce priveşte posibilităţile de agrement şi de petrecere a timpului liber.

Acesta a amintit, printre altele, cursele cu sănii trase de câini Husky prin Munţii Harghitei, precum şi noua pârtie de schi de la Mădăraş, unde şi oamenii cu dizabilităţi fizice au posibilitatea de a practica sporturi de iarnă.

„După părerea mea, Transilvania va fi o destinaţie turistică favorită, dacă nu cumva va fi în top 10 anul acesta. (...) În ultimul an, din cauza pandemiei, ne-am orientat mai mult spre turiştii interni, dar eu cred că va trebui să ne concentrăm din nou, să fim atenţi să pregătim o deschidere şi către piaţa externă“, a mai spus acesta.

În ce priveşte judeţul Covasna, Laszlo Endre susţine că turismul a fost mai puţin afectat decât în alte judeţe din ţară, iar acest lucru s-a datorat în mare parte faptului că turiştii au preferat să-şi petreacă vacanţele şi weekend-urile în locuri mai retrase şi mai puţin aglomerate, în hoteluri şi pensiuni mai mici, iar Covasna s-a încadrat în acest trend.

În opinia sa, un rol important l-a avut, însă, şi campania „Visit Covasna Safe Place“, iniţiată de autorităţile locale în vara anului trecut pentru a ajuta operatorii de turism afectaţi de pandemie, care a evidenţiat unităţile de cazare şi alimentaţie unde au fost luate măsuri suplimentare de siguranţă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Unităţile care au primit certificate Safe Place din partea Asociaţiei pentru Dezvoltare Turistică din cadrul Consiliului Judeţean Covasna au trebuit să bifeze zece măsuri suplimentare de igienă, protecţie şi siguranţă pentru combaterea pandemiei, pe lângă cele obligatorii dispuse de autorităţi, printre acestea numărându-se utilizarea parţială a capacităţii de cazare, completarea online a formularului de check-in, atenţie sporită la dezinfectarea spaţiilor comune şi oferirea posibilităţii de servire a mesei în regim room-service.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.