TURISM 3 ianuarie 2012

Lacul de la Valea Crişului, aproape de finalizare

de Agerpres | 631 vizualizări

Lacul de la Valea Crişului, amenajat în craterul unei foste mine de suprafaţă, ar putea fi introdus în acest an în circuitul turistic.

Primarul comunei Valea Crişului, Silviu Ioachim, a declarat că lacul se întinde pe o suprafaţă de aproape 27 de hectare, iar în câteva luni apa captată din subteran va atinge nivelul optim.

„În câteva luni se vor încheia lucrările şi noi sperăm să se perfecteze cât mai repede partea juridică, pentru a putea face recepţia finală şi a introduce zona în circuitul turistic”, a declarat primarul Silviu Ioachim.

Acesta a adăugat că intenţionează să amenajeze un aquaparc în apropierea lacului, pe o suprafaţă de aproape şase hectare.

„Am intabulat deja şase hectare în domeniul privat al comunei şi vom căuta finanţare din fonduri europene pentru acest proiect”, a declarat Silviu Ioachim, în opinia căruia lacul, denumit de localnici „micul Balaton” după cel din Ungaria, va deveni unul dintre principalele puncte de atracţie turistică din judeţul Covasna.

Mina de lignit de la Valea Crişului a fost închisă după Revoluţia din 1989 fiind considerată nerentabilă, iar în urmă a rămas o groapă imensă. În anul 2003, Ministerul Industriilor de atunci a luat decizia de a derula acest proiect de ecologizare cu sprijinul Băncii Mondiale, iar în ultimii ani aici au fost direcţionate şi fonduri guvernamentale.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.