TURISM 11 ianuarie 2022

Încă două tunuri de zăpadă la Șugaș Băi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1285 vizualizări

Încă două tunuri de zăpadă au fost puse în funcțiune pe pârtia mică de la Șugaș Băi. Dispozitivele, second hand, au fost achiziționate de Sepsi ReKreatív la începutul acestui an. Astfel, în total, acolo funcționează patru tunuri de zăpadă.  

Necesitatea investiției a apărut din cauza încălzirii vremii, care a dovedit că doar două tunuri, câte erau până acum, care să producă zăpadă nu mai sunt suficiente, nici măcar pentru pârtia mică, ne-a spus luni directorul Sepsi ReKreatív, Bodor Lóránd. 

Dacă nu ai cu ce să faci zăpadă într-un timp foarte, foarte scurt, atunci nu poți să faci față. Așa s-a schimbat vremea, că foarte puțin ține frigul care ne trebuie nouă, de sub minus cinci grade”, ne-a spus  Bodor Lóránd

Potrivit Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), achiziția s-a făcut prin licitație publică, iar ofertele s-au depus până în 31 decembrie. Investiția s-a ridicat la 256.000 de lei. Banii, conform directorului Sepsi ReKreatív, provin din bugetul local al municipiului Sfântu Gheorghe. 

Toate cele patru tunuri de zăpadă sunt mobile.  

Deocamdată, la Șugaș Băi este deschisă doar pârtia mică. Dacă nu va ninge, sunt șanse slabe să fie pusă în funcțiune și pârtia cea mare, ne-a mai spus directorul Sepsi ReKreatív. 

Pârtia mică a fost deschisă în 26 decembrie. Detalii despre facilitățile de acolo sunt pe https://www.rekreativ.club/partii-de-schi/

Sursă foto: Facebook/ Sepsi ReKreatív. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.