TURISM 17 iunie 2020

Cum vrea un tânăr violoncelist să promoveze peisajul transilvănean cu ajutorul muzicii

de Iulia Drăghici - Taraș | 1493 vizualizări

Castelul Mikes din Zăbala va găzdui joi, 18 iunie, concertul de prezentare a proiectului „VlogOnCello Transylvania Tour”, susținut de Radu Croitoru, un tânăr artist de la Filarmonica din Brașov, originar din Chișinău. Evenimentul, care va începe la ora 19:00, este unul de prezentare al demersului care își propune să promoveze într-o manieră originală, cu ajutorul violoncelului, peisajul transilvănean din punct de vedere cultural și turistic.

Un număr de 35 de obiective turistice locale din 9 județe ale României vor fi, pe rând, în prim-plan pe parcursul proiectului VlogONcello – Transylvania Tour, inițiat de artistul Radu Croitoru. „Rezultatul final va fi un spot video de promovare, acompaniat de o compoziție semnată de Marian Ungur, unul dintre cei mai recunoscuți compozitori din Republica Moldova, construită din 35 de secvențe muzicale, una dedicată fiecărui loc în parte, interpretate la violoncel”, informează coordonatorii. 

Chiar dacă evenimentul din Zăbala nu face parte din acest proiect propriu-zis, scopul acțiunii de joi este de a-l sprijini pe artist în demersul de a colecta fondurile necesare derulării proiectului. 

„Castelul Mikes nu e încadrat în proiect, însă pe perioada de strângere de fonduri m-au invitat să cânt pentru a genera vizibilitate și de a acumula donații. Da, e un eveniment de prezentare a proiectului VlogOnCello Transylvania Tour”, ne-a spus tânărul artist Radu Croitoru fondatorul VlogONcello – Transylvania Tour.

Acesta este cunoscut și ca membru al ansamblului Violoncelissimo, al Orchestrei Române de Tineret, al Moldovan National Youth Orchestra și pentru colaborările cu Filarmonica George Enescu, Camerata Regală a României și, în prezent, ca membru al Filarmonicii din Brașov.

Demersul VlogONcello – Transylvania Tour vine într-o perioadă în care lumea întreagă este afectată de restricții, iar publicul are nevoie să fie încurajat să exploreze cultural și turistic peisajele din România, dar și creația muzicală contemporană. Scopul acestui act artistic este și de a stimula consumul cultural atât în mediul online – prin intermediul noilor tehnologii și platformelor multimedia, cât și offline – pentru publicul care se va bucura luând parte în timp real și la fața locului de momentele artistice susținute de Radu Croitoru”, mai transmit coordonatorii proiectului. 

VlogONcello – Transylvania Tour este programat pentru începutul lunii iulie 2020. 

Cât despre evenimentul de la Zăbala, organizatorii spun că s-au pregătit și cu o serie de măsuri de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

O să măsurăm temperatura participanților la intrare, la poartă și toți cei care vor veni vor purta mască. Așa ne-am gândit că dacă va fi vreme frumoasă, domnul Radu va fi pe insulă, pe mijlocul lacului și spectatorii vor sta pe iarbă și atunci ar fi bine să aibă la ei perne și pături. O să avem și un bar unde se vor putea comanda băuturi. Dacă va ploua, evenimentul va avea loc în restaurant și în acest caz, evenimentul va fi doar pentru cei care sunt cazați la noi, pentru că oricum nu vor veni oamenii. Oricum, am menționat că evenimentul (n.red. pentru publicul larg) va fi în aer liber”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna, managerul evenimentului, Imola Dobra. 

Intrarea la concert este liberă, dar se vor putea face donații pentru sprijinirea proiectului. 

Printre obiectivele din județul Covasna care vor fi cuprinse în videoclipul VlogONcello – Transylvania Tour se numără Castelul Kálnoky din Micloșoara și Castelul Szentkereszty din Arcuș. 

Detalii despre demers și concerte, pe pagina de Facebook: vlogONcello. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.