TURISM 20 septembrie 2018

Covasna, capitala turismului balnear din România

de Iulia Drăghici - Taraș | 1057 vizualizări

Stațiunea găzduiește joi și vineri un eveniment unic în țară, la care participă specialiști de renume

Specialiști de renume internațional din domeniul balnear participă joi și vineri, 20 și 21 septembrie a.c., la Bursa și Forumul de turism balnear, eveniment găzduit în premieră de stațiunea balneoclimaterică de interes național Covasna. Deschiderea oficială are loc joi, 20 septembrie, de la 9:30, la hotelul Căprioara.

Aici au fost invitați să ia parte reprezentanți ai mai multor  autorități, printre care Ministerul Turismului, Consiliul Județean Covasna, Primăria orașului Covasna și Asociații din industrie, „iar pe lista  vorbitorilor din aceeași zi se regăsesc specialiști de renume internațional din domeniul balnear, invitați pentru a împărtăși din experiența și know-how-ul altor țări care valorifică cu succes turismul balnear”, transmit organizatorii.

Printre specialiștii care au confirmat prezența la eveniment se numără Csilla Mezosi, secretar general ESPA (European Spas Association), cu prezentarea - ESPA, motor al promovării turismului balnear la nivel European; Claude-Eugen Bouvier, delegat general CNETh - cu o prezentare cu tema „Balneoterapia în Franța - Ce are deosebit?”, Dr. Alexander von Hohenegg, de la Asociația stațiunilor balneare din Germania, care va vorbi despre „Preferințele turistului german”, dar și Dr. Kifah M Kato, General Manager, Sinjar General Hospital, care se va adresa celor prezenți cu un subiect pe tema „Recrearea unei punți între România și Irak în turismul balnear”.    

La eveniment vor participa, de asemenea, agenții de turism, deținători de spații pentru turismul balnear, producători/distribuitori de produse/echipamente destinate sectorului de turism balnear și spa, cercetători, reprezentanți ai mediului academic.

Bursa și Forumul în turism balnear sunt acțiuni organizate de Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).  Anul trecut, acțiunile au avut loc în județul Harghita, la Băile Tușnad. Printre invitații care au luat atunci cuvântul s-au numărat președintele ESPA, Thierry Dubois și Camelia Tărniceru, director în Ministerul Turismului.

Evenimentul a fost organizat, de-a lungul timpului, în mai multe stațiuni balneoclimaterice, printre care la Călimaneşti-Căciulata și Felix.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.