TURISM 10 noiembrie 2021

Consiliul Local Barcani a votat înființarea firmei COMPLEX TURISTIC LUGHET SRL

de Iulia Drăghici - Taraș | 2352 vizualizări

Consiliul Local Barcani și-a dat acordul pentru înființarea firmei COMPLEX TURISTIC LUGHET SRL, care să administreze spațiile de cazare din zona cu același nume din comună. Autoritățile locale își doresc ca prin acest demers să ofere independență și o mai mare legitimitate acțiunilor derulate în clădirile destinate turismului construite din bani publici, ba chiar să devină o afacere de sine stătătoare, care să genereze profit prin închirierea vilelor și prin diverse alte servicii, bani care apoi să fie reinvestiți tot în turismul din zonă. 

„În acest proiect de hotărâre am cuprins și statutul acestui SRL. Ca activități am pus: activități sportive, recreative, distractive, parcuri pentru rulote, campinguri, tabere, alte servicii de cazare activități de alimentație, catering pentru evenimente, alte servicii de alimentație, obiectivul principal fiind de activități de cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată. Deci prin aceste coduri CAEN o să putem să oferim și mâncare contra-cost, putem să oferim cazare în continuare, putem să diversificăm tipurile de cazare în cazul în care se deschide un parc de rulote sau altceva”, a explicat în cadrul ședinței din 4 noiembrie, primarul Nicolae Pastor. 

În primă fază, autoritatea locală va genera un aport de capital, care să permită firmei să se descurce cu plata salariilor și alte cheltuieli, dar în general aceasta va trebui să se auto-susțină din încasări. 

Proiectul cuprinde și o organigramă a firmei, care prevede 10 posturi, însă în această etapă inițială vor fi ocupate doar trei, director, bucătar și administrator, celelalte urmând să fie acoperite în funcție de necesități, pe măsură ce obțin autorizațiile pentru activitatea de alimentație publică sau în funcție de cum se extinde afacerea, a explicat primarul. 

În cazul în care se creează și profit și putem reinvesti să extindem, vom decide împreună. (...) Ideea este să avem o firmă care face profit pe care să îl reinvestim tot acolo. (...) În ultimul an de zile, ceea ce am produs doar pe partea de cazare a trecut de 100 și ceva de mii de lei. (...) Aproape weekend de weekend minim 1.500 de lei. Toată lumea a plătit la primărie, s-a oferit chitanță, nu s-au dat banii acolo. (...) S-au făcut contracte și automat s-a predat și responsabilitatea îngrijirii spațiului pe termenul folosirii. Am avut mult mai puține stricăciuni, iar când au fost cazuri, conform contractului, au trebuit să repare. Potențial are. De multe ori, ne întreabă și câte patru, cinci grupuri de persoane dacă e disponibilă pe o dată. Deci potențial de turism chiar există și pe calea aceasta sfătuiesc pe toată lumea, cei care își doresc, să se îndrepte în zona asta de turism pentru că avem o comună frumoasă și există și cerere”, a transmis edilul consilierilor. 

Nicolae Pastor a mai spus în ședința de săptămâna trecută că vor fi analizate toate posibilitățile privind dezvoltarea complexului turistic, adică s-ar putea chiar să se înființeze acolo și restaurant după ce se obțin avizele necesare, iar dacă nu va fi profitabil, acesta să fie cu circuit închis, la care să aibă acces oaspeții cazați. 

Proiectul privind înființarea firmei a fost adoptat în unanimitate. 

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.