TURISM 3 ianuarie 2012

Centrul de wellness şi mocăniţa, priorităţile anului în staţiunea Covasna

de Agerpres | 869 vizualizări

Construirea unui centru de wellness şi reabilitarea traseului mocăniţei cu aburi sunt principalele priorităţi ale autorităţilor locale din staţiunea Covasna în anul 2012.

Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat că centrul wellness va fi amenajat pe un teren de aproximativ şase hectare şi va cuprinde, printre altele, un ştrand în aer liber, o bază de tratament cu apă minerală, piscină interioară şi un teren de bowling.

Potrivit acestuia, investiţia se va cifra la aproape cinci milioane de euro şi va fi realizată cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului.

„Acest centru va reprezenta o alternativă de petrecere a timpului liber atât pentru localnici, cât şi pentru turiştii veniţi la odihnă şi tratament (...) Avem promisiuni din partea Ministerului Turismului că ne va sprijini în realizarea acestui proiect şi vrem să începem lucrările în acest an”, a declarat Lorincz Zsigmond.

O altă prioritate a autorităţilor locale este reabilitarea traseului mocăniţei cu aburi între Covasna şi Comandău şi introducerea acestuia în circuitul turistic.

„Pentru reabilitarea căii ferate înguste şi a Planului înclinat avem nevoie de cel puţin 3 milioane de euro, dar mai întâi va trebui, cu prioritate, să rezolvăm problema juridică a terenului pentru a putea obţine fondurile necesare”, a mai spus Lorincz Zsigmond.

În context, primarul a amintit că luna aceasta vor fi încheiate lucrările de reabilitarea a Casei de cultură orăşeneşti, iar luna viitoare va fi inaugurat cinematograful „Victoria”, care a fost preluat de autorităţile locale de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor „Romania Film” (RADEF) şi modernizat printr-un credit bancar în valoare de 500.000 de euro.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
jancu.hu, 8 ianuarie 2012
Nici in moldova nu aveti pamint ptr. ca a spalat siretu. despre ce vorbest ciobanule din moldova, ascult venitic in covasna prin carpati cu oi.miros de zari pu si simplu putii infectezi comunitatea citeste integral
vasi, 8 ianuarie 2012
Da,ca si cu partia de ski de la Covasna in care s-au bagat 800.000 lei,dar nu se vede nimic,si in cazul asta va trage o spoiala cu o vopsea veche si urata si vine apoi cu pretul....1.000.000 lei si citeste integral
un covasnean, 7 ianuarie 2012
cumva terenurile apartin vreunui roman si vreti sa le maghiarizati?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.