TURISM 30 ianuarie 2018

Centrul de agrement pentru tineret din localitatea Comandău ar putea fi inaugurat în acest an

de Agerpres | 2189 vizualizări

Centrul de agrement pentru tineret din localitatea Comandău, care va funcţiona în subordinea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe, ar putea fi inaugurat în acest an, a declarat, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Gaj Nandor.

Potrivit acestuia, centrul, construit printr-o investiţie a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna în locul fostei tabere şcolare din localitate, va avea o capacitate de cazare de 50 de locuri şi va putea fi folosit şi pentru cantonamente sportive, localitatea aflată la peste 1.000 de metri altitudine oferind condiţii climaterice foarte bune.

„Sperăm că anul acesta vom termina construcţia de la Comandău (...) Acest centru va fi un lucru nemaipomenit de bun nu numai pentru tineri, ci şi pentru sportivi (...) Deja temelia a fost pusă, iar în primăvară vom continua construcţia“, a spus Gaj Nandor.

În locul căsuţelor din lemn, vechi de aproape patru decenii, care au fost demolate anul trecut, vor fi ridicate trei clădiri care vor găzdui o sală de mese cu 90 de locuri, precum şi spaţii de cazare cu 2-3 paturi, iar în curte va fi amenajat un teren de sport multifuncţional, cu gazon.

Investiţia se cifrează la aproape 4,5 milioane de lei, iar finanţarea va fi asigurată din bugetul CJ Covasna.

Tabăra de la Comandău a fost transferată în anul 2009 din proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului în cea a Consiliului Judeţean, iar în anul 2015 a fost dată în administrarea Şcolii Populare de Arte şi Meserii din Sfântu Gheorghe.

În judeţul Covasna mai există trei tabere pentru tineret, dar cele de la Ozunca Băi şi Crasna sunt degradate şi necesită investiţii serioase pentru a putea fi repuse în circuit.

În Centrul de agrement de la Pădureni, rămas în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, s-au investit în ultimii ani peste 2 milioane de lei şi se numără printre cele mai moderne tabere montane din ţară.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.