TURISM 23 septembrie 2022

Bicicliștii, invitați din nou să viziteze județul Covasna alături de Lucian Mîndruță

de Iulia Drăghici - Taraș | 1022 vizualizări

Județul Covasna va găzdui toamna aceasta o nouă ediție a evenimentului „Sesiune de stare de bine. Cu Lucian Mîndruță”. Astfel, în 8 octombrie, bicicliștii și pasionații de călătorii pe două roți îl vor putea însoți pe jurnalist într-o aventură pentru descoperirea zonei Târgu Secuiesc. Participarea se face pe bază de înscriere, care presupune și o taxă de participare de 80 de lei de persoană. 

Credem că prima ediție a Stării a ieșit exact cum ne-am dorit: cu multă stare de bine. Așa că de ce nu am repeta experiența?

8 octombrie 2022 – datele problemei au rămas aceleași: o zi călduroasă de toamnă, peisajele colorate ale Covasnei, oameni simpatici, cățărări susținute și coborâri bine meritate, izvoare de apă minerală, conace. Și bineînțeles Lucian Mîndruță. 

Evenimentul nu este un concurs, este o sesiune de stare de bine. Fiecare cum își dorește: cu conversații, cu legat noi prietenii, sau pedalat în liniște prin păduri, lângă izvoare, în sate mici, devorând peisaje.

Însă atenție: evenimentul conține plasare de produse turistice! Locurile pe unde vom pedala au fost alese să vă facă să reveniți în Covasna. E practic o nouă tură a resurselor turistice din Covasna”, transmit organizatorii de la Visit Covasna, respectiv Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna. 

Traseul de anul acesta pornește de la Târgu Secuiesc și va cuprinde Lacul Sfânta Ana, Turia, Băile Balvanyos, Cernatu de Sus, Cernat, Hătuica, respectiv revenirea la Târgu Secuiesc. 

96 km pe asfalt, 1006 m diferență de nivel... Deci evaluați-vă corect capacitățile! Vom avea broom car, microbuze cu suport biciclete în care vă puteți urca în cazul nedorit al unui abandon, sau veți fi rugați să vă urcați dacă viteza cu care parcurgeți traseul e prea lentă și plutonul s-ar lungi excesiv din această cauză”, mai informează coordonatorii. 

De asemenea, recomandarea este să fie folosite biciclete tip cursieră sau gravel.

Din motive de siguranță, numărul participanților este limitat la 150. 

Participarea se face pe bază de înscriere și plată a unei taxe de 80 de lei de persoană. 

Pentru că dorim să îi responsabilizăm pe cei înscriși să se prezinte la eveniment, anul acesta introducem o taxă de participare de 80 Lei/persoană. În schimb vă oferim un întreg pachet de servicii: organizarea cel puțin la fel de bună ca anul trecut, cu băieții de la Safety Bike și Serviciul județean Salvamont, care vor asigura plutonul cu suportul Poliției Rutiere și al celei locale, mașini premergătoare și broom car, două puncte de hidratare și alimentare, unde la al doilea se va servi tip finger food prânzul cu bucate tradiționale locale, ghid la cele două puncte de hidratare, dar și în pluton, kit participare (tricou eveniment, număr „concurs” cu numele tău care se prinde de tijă, ciocolată de casă, apă)”, se mai arată în anunțul despre eveniment. 

Înscrierile sunt deschise până în 2 octombrie, ora 23:59, și se fac online. 

Alte detalii despre eveniment și înscriere sunt disponibile pe site-ul https://visitcovasna.com/, la secțiunea „Evenimente”. 

Prima „Sesiune de bine cu Lucian Mîndruță” a avut loc anul trecut, în 2 octombrie. Atunci au participat aproape 190 de persoane, dintre care 178 au încheiat tura cu succes. Traseul a avut 120 de kilometri: Sfântu Gheorghe - Băile Balvanyos - Târgu Secuiesc – Zăbala – Covasna - Sfântu Gheorghe.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.