TURISM 3 ianuarie 2012

Banii încasaţi din taxa de staţiune, folosiţi pentru modernizarea pârtiei de schi

de Agerpres | 752 vizualizări

Primăria Covasna a încasat anul trecut 800.000 de lei din taxa de staţiune, iar banii au fost folosiţi pentru modernizarea pârtiei de schi.

Primarul staţiunii, Lorincz Zsigmond, a declarat că din taxa de staţiune de un leu pe zi achitată de turişti în hotelurile şi pensiunile din zonă au intrat în bugetul local 800.000 de lei, ceea ce înseamnă că s-au vândut tot atâtea locuri de cazare pe parcursului întregului an.

„Am avut o creştere de aproape 20% în 2011 faţă de anul precedent, iar acest lucru s-a datorat unei mai bune promovări a ofertei turistice (...) Dar cea mai mare parte din bani au intrat din taxa plătită de pensionarii veniţi la odihnă şi tratament cu bilete subvenţionate de stat”, a declarat primarul Covasnei.

Acesta a menţionat că banii încasaţi din taxa de staţiune au fost folosiţi pentru modernizarea unei pârtii de schi în lungime 480 de metri, care dispune acum de instalaţie nocturnă, teleschi şi tun de zăpadă.

De la deschiderea actualului sezon hibernal, transportul cu teleschiul a fost gratuit pe această pârtie. Din cauza încălzirii vremii aceasta a fost închisă în cursul zilei de marţi, urmând să redevină funcţională atunci când vremea se va răci. Cea de-a doua pârtie, în lungime de 920 de metri va fi dată în folosinţă anul viitor.

Din taxa de staţiune încasată în 2010 Primăria Covasna a achiziţionat un city-train şi mai multe ricşe pentru plimbarea turiştilor prin localitate.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
vasi, 8 ianuarie 2012
O fi pus niste vaselina la rotite de banii aia.....
un turist, 7 ianuarie 2012
ce-am mai ras! aia nu se poate numi nici partie de sanie! poate spalare de bani! mai bine ati repara dispensarul din centrul orasului ca sta sa cada in capul doctorilor si al pacientilor! NU V-AU SPUS citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.