TURISM 14 martie 2023

Au fost anunțate, neoficial, primele rute regulate de pe aeroportul din Brașov

de Diana Pantelimon | 2847 vizualizări

Compania aeriană românească Dan Air va opera de pe Aeroportul Internaţional Braşov Ghimbav (AIBG), începând cu 15 iunie a.c., rute regulate către opt destinații europene, potrivit boardingpass.ro.

„Lista rutelor pe care compania va zbura de pe aeroportul din Brașov este următoarea:

Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți); 

Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri); 

Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică); 

Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri); 

Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni); 

Brașov – München – Brașov (în fiecare sâmbătă); 

Brașov – Nürnberg – Brașov (în fiecare joi); 

Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi). 

Cu excepția rutei dintre Brașov și Budapesta, care va fi operată de două ori pe săptămână, celalalte șapte rute vor fi operate, inițial, cu o frecvență de un zbor pe săptămână”, se arată pe boardingpass.ro.

În funcție de cerere, însă, cursele aeriene se vor putea suplimenta.

Deși, potrivit sursei citate, rutele vor fi anunțate oficial de către companie în următoarele zile, unele agenții de turism pun deja în vânzare bilete, începând cu data de 15 martie a.c.

„De mâine, 15.03.2023, puteți găsi în agenția noastră bilete de avion din Brașov către 8 destinații din Europa, curse de linie, directe, operate săptămânal, cu excepția destinației Budapesta, care va fi operată de două ori pe săptămână. Vă așteptăm pe pietonală la Coresi”, au anunțat marți, pe Facebook, reprezentanții Kron-Tour Lufthansa City Center din Brașov.

Conform boardingpass.ro, zborurile vor fi operate cu cele trei avioane Airbus A320 aflate în flota companiei, care au capacitatea de 174 de locuri, 162 în clasa economică și 12 în business. 

Compania aeriană a fost înființată în 2017 de către pilotul căpitan Dan Iuhas. Inițial s-a numit Just Us Air, dar denumirea i-a fost schimbată în Dan Air în 2021.

De la înființare, Dan Air a operat zboruri cu avioanele și echipajele proprii pentru mai multe companii aeriene din Europa și Orientul Mijlociu, precum Air Serbia, Transavia, Wizz Air, Blue Air, Air Moldova, Jazeera Airways și altele.

Sursa foto: Julian Maas / boardingpass.ro

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.