TURISM 29 octombrie 2018

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului a lansat harta gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe

de Agerpres | 940 vizualizări

Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului din cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Covasna a lansat harta gastro-turistică a municipiului Sfântu Gheorghe, care cuprinde, pe lângă obiective turistice, principalele recomandări culinare ale mai multor localuri şi restaurante.

Pe această hartă sunt marcate 16 localuri, care oferă de la bucate cu specific local, cum ar fi friptură cu ceapă în stil secuiesc sau gulaş de mânzat cu găluşte şi murături, până la bucate preparate după reţete proprii sau inspirate din gastronomia internaţională, precum barbeque sau piept de raţă cu rizotto şi gorgonzola, pere cu sos de portocale.

Vicepreşedintele CJ Covasna, Gruman Robert a declarat, pentru AGERPRES, că rolul acestui demers este de a veni în sprijinul turiştilor şi întreprinzătorilor locali.

El a mai menţionat că informaţiile vor fi actualizate periodic şi vor putea fi incluse şi alte localuri interesate să se promoveze prin intermediul acestei hărţi care va putea fi găsită la Biroul de informare turistică, dar va putea fi accesată şi online pe aplicaţia www.visitcovasna.com.

Printre obiectivele turistice recomandate prin intremediul hărţii se numără Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Cinegetic, Muzeul Naţional al Carpaţilor Răsăriteni, Spaţiul Expoziţional Magma, Muzeul de Artă al Transilvaniei şi Prima Şcoală Românească.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.