TURISM 8 noiembrie 2018

Angajaţii Consiliului Judeţean vor primi luna acesta tichetele de vacanţă

de Agerpres | 1163 vizualizări

Angajaţii Consiliului Judeţean (CJ) Covasna şi ai instituţiilor subordonate vor primi luna aceasta tichete de vacanţă, pe care le vor putea folosi pe parcursul unui an.

Preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor a declara, miercuri, că din bugetul instituţiei a fost alocată în acest scop suma de 1,2 milioane de lei, fiecărui angajat revenindu-i câte un voucher în valoare de 818 lei.

„Luna acesta vor primi tichetele de vacanţă şi le vor putea folosi până în noiembrie 2019”, a precizat Tamas Sandor.

Vicepreşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna, László Endre, care efectuează un studiu privind impactul voucherelor de vacanţă asupra turismului din judeţ, a declarat că, din informaţiile pe care le are, mulţi covăsneni au ales să îşi valorifice tichetele în judeţ, unii optând pentru sejururi mai lungi, iar alţii pentru sejururi mai scurte, dar mai scumpe la conacele sau castelele din zonă.

„Eu consier că acordarea tichetelor de vacanţă a avut un impact pozitiv (...) Principalul obiectiv al programului este relansarea turismului intern, iar al doilea, reabilitarea forţei de muncă şi eu cred că aceste obiective au fost atinse. Şi noi, la nivelul agenţiei de turism pe care o avem, observăm că foarte mulţi oameni vin şi îşi permit să plece în locuri unde până acum nu au avut posibilitate materială sau nu au vrut să plece. Deci, se simte şi în judeţ. În primul rând am observat că se simte în ramura turismului de nobilime, unde preţurile sunt puţin mai mari, dar dacă oamenii dispun de tichete de vacanţă care valorează mai mult de 300 de euro atunci aleg cel puţin un weekend plăcut să şi-l petreacă la castelul Daniel din Tălişoara, la Micloşoara sau la Băile Balvanyos. Deci, practic, observăm un trend - că şi covăsnenii care primesc tichete de vacanţă rămân în judeţ, ceea ce este foarte foarte important pentru noi”, a mai spus vicepreşedintele CCI Covasna.

Distribuie articolul:  
|

TURISM

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.