STIREA ZILEI 23 mai 2022

Ziua Liceului Brâncuși: o sărbătoare cu relaxare și distracție

de Diana Pantelimon | 1257 vizualizări

Ziua Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși“ din Sfântu Gheorghe a fost sărbătorită vineri într-un cadru în care, în premieră, atmosfera oficială și formală, specifică anilor trecuți, a fost înlocuită cu relaxare, activități speciale și surprize, care au avut scopul să apropie elevii și cadrele didactice. A fost o zi în care adolescenții au lăsat la o parte responsabilitățile de elevi și s-au transformat în copii, în vreme ce adulților le-a revenit frumoasa datorie de a lua rolul de prieteni sau părinți grijulii.

Ziua a început la ora 8:30 cu slujba de pomenire a mentorului spiritual al şcolii, după care distracția a fost continuă.

„Domnul părinte a ținut o mică slujbă în curtea școlii, iar după slujbă au început activitățile. Am avut foarte multe activități: de gătit, reclame, ikebana, fotbal, ping pong, parada modei și parada coafurilor și machiajului, activitate de ambalare și cel mai frumos ambalaj, tombolă, flashmob, de vorbă cu psihologul despre educație sexuală. Cu ocazia acestei zile am lansat și un nou număr al revistei școlii. A fost o zi minunată”, a declarat, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, Liliana Constantinescu, director al Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși“.

În cadrul atelierului de ikebana, elevii au avut ocazia să învețe arta aranjamentelor florale în stil japonez de la invitatul special Hubbesz László Attila, liderul Cercului de Ikebana „Kiss Béla” Sfântu Gheorghe. Păstrând atmosfera orientală, ei au luat parte și la activitatea de servire a ceaiului chinezesc.

Elevi și profesori laolaltă au dansat în cadrul flashmobului organizat de profesoara de engleză Iulia Vulpe și au stârnit ropote de aplauze. 

S-au acordat diplome și premii, iar ziua s-a încheiat cu un grătar în curtea școlii. S-au servit mici, cozonac, prăjituri și răcoritoare.

,,Am vrut să organizăm o altfel de «Ziua Școlii» și ne-a ieșit! Atât elevii, cât și profesorii s-au simțit mai relaxați, mai conectați unii cu alții. Toată lumea s-a simțit foarte bine și vreau să le mulțumesc colegilor pentru efortul depus. Mulțumesc, totodată, sponsorilor SC Bertis SRL, SC Producție Măcelăria Kovacs SRL, Brutăria Babi SRL”, a mai spus Liliana Constantinescu.

Conducerea, profesorii și elevii Liceului Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe sărbătoresc ziua școlii în fiecare an de Ziua Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena. Spre deosebire de această ediție, în anii precedenți, Ziua „Constantin Brâncuși” s-a desfășurat într-un mod oficial, solemn, alături de preoți, directori de şcoli, reprezentanţi ai autorităţilor locale, inspectori școlari și alți invitați. 

Sursa foto: Facebook/Liceul Tehnologic Constantin Brancusi și Observatorul de Covasna-CovasnaMedia.ro

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.