STIREA ZILEI 29 aprilie 2013

Zilele Sfântu Gheorghe, o sărbătoare pentru toată lumea [FOTO]

de Monica Vrânceanu, Székely Emőke | 639 vizualizări

În acest an, Zilele Sfântu Gheorghe s-au desfășurat într-o conjunctură fericită, care mereu dă de cap nu doar organizatorilor și comercianților ci și participanților: vremea. Așa se face că, de data asta, căldura a atras foarte mulți participanți la Zile, oferind perspectiva teraselor pline, a Parcului Central invadat de tineri. Pe lângă asta, concertele au atras și ele, existând o paletă variată, care și-a propus să satisfacă toate gusturile.

Primarul Antal Árpád s-a arătat mulțumit de felul în care a decurs sărbătoarea orașului, considerând că vremea deosebit de frumoasă dovedește că „Dumnezeu ne iubește”.

La rândul său, consilierul local Mădălin Guruianu a declarat că „a fost o ediție extraordinară prin miile de vizitatori, turiști care au venit de peste tot din țară și din afară. Sutele de programe culturale sau de divertisment care au umplut sălile și cele patru scene în aer liber mă fac să cred că această sărbătoarte devine cea mai importantă din tot Ardealul. Suntem onorați că exact cu această ocazie am lansat prima ediție a Festivalului de Nai Gheorghe Zamfir, un eveniment care sperăm să ajungă o constantă în orașul nostru”.

În ceea ce-i privește pe oameni, aceștia spun că multitudinea de evenimente nu avea cum să nu scoată din casă pe oricine, oricât de pretențios ar fi fost. Concertele au fost nenumărate, spectacolele pentru copii la fel, ca și părculețele de distracție care i-au salvat pe mulți părinți, dându-le celor mici ocazia să-și consume energia.

„Mi se pare o ediție reușită a Zilelor Sfântu Gheorghe. Mă bucur că am venit, m-am simțit bine, vremea este frumoasă, bere este din belșug, la fel și muzică bună, pe gustul tuturor. Cred că organizatorii s-au gândit la fiecare dintre noi, toți ne-am găsit programe care ne plac” – Márton Lóránd, Sfântu Gheorghe.

„Vineri mi-a plăcut Voltaj, sâmbătă mi-a plăcut Smiley, însă nu sunt adeptul muzicii populare, așadar duminică nu am la ce merge. Nu am nimic împotriva formațiilor ungurești care vor evolua pe scenă duminică, dar mi-ar fi plăcut și o trupă românească. CRBL sau Paraziții ar fi fost super. Poate la anul. În rest totul este bine organizat, îmi place că orașul nu e plin de fum și miros de mici, noile corturi amplasate mi se par o idee bună” – Andrei Voicu, Brașov.

„Îmi place că în sfârșit avem vreme bună de zilele orașului. Îmi amintesc cum în urmă cu câțiva ani eram înghețați, vroiam să bem ceai în loc de bere. Acum e frumos, copiii pot ieși, se pot juca, au o stradă numai a lor unde se pot da în tot felul de tobogane, trambuline și alte minunății. Desigur, acestea costă, dar orice părinte vrea să dea ce e mai bun copilului său, și până la urmă o dată pe an sunt Zilele Sfântu Gheorghe, așa că… de ce nu?” – Kovács Beatrix, Sfântu Gheorghe

Una peste alta, vreme bună a fost, distracție și bere la fel, mâncarea n-a lipsit nici ea. Un singur lucru i-a nemulțumit pe oameni: prețurile mari la aproape tot; și tot oamenii recunosc faptul că asta nu e vina organizatorilor, ci consecința vremurilor pe care le trăim.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.