STIREA ZILEI 2 mai 2018

Zilele Sfântu Gheorghe 2018 – preludiul perfect pentru vacanța de 1 Mai

de Iulia Drăghici - Taraș | 912 vizualizări

Cele peste 200 de evenimente și activități derulate în perioada 21–29 aprilie au deschis apetitul pentru distracția de Ziua Muncii

Cu toate că, pe bună dreptate, ne-am fi așteptat ca orașul să fie mai degrabă gol în minivacanța de 1 Mai, care a început încă de vineri, 27 aprilie, ei bine, reședința județului Covasna a răsturnat toate miturile. În acest sfârșit de săptămână, aproape că nu aveai unde să arunci un ac la concertele de la Scena Principală din Piața Centrală, dar nici standurile cu mâncare și băutură nu au dus lipsă de clientelă. Coadă a fost și la spațiile de joacă pentru copii, iar lista poate continua.

Ediția a 27-a a Zilelor Sfântu Gheorghe s-a încheiat duminică noaptea cu spectacolul formației germane Alphaville, dar și cu o frumoasă „ploaie de stele” – un foc de artificii care a durat peste 7 minute. Evenimentele au început încă de sâmbătă, 21 aprilie, cu spectacolul local „Carl Orff: Carmina Burana”, și a continuat toată săptămâna cu piese de teatru, concursuri, prezentări și lansări de carte și altele.

Weekendul a fost însă cel care a pus Sfântu Gheorghe pe harta locurilor unde merită să fii dacă vrei distracție de calitate. Artiști ca Irina Rimes și Compact B nu doar că au concertat în oraș, dar au stat față în față cu tinerii din Sfântu Gheorghe la Curtea Tinerilor, care a marcat anul acesta a 10-a ediție.

Tot aici, la Curtea unde peste 200 de voluntari de la asociațiile „Ecou”, „Harit” și „Emi” au muncit de zor pentru ca alți tineri să le vină alături la distracție de Zilele orașului, artistul din Sfântu Gheorghe, Manó a lansat, împreună cu trupa lui, primul single și videoclip din carieră, „The Sound of Freedom”.

Cu toate că exact în același timp Irina Rimes a umplut piața centrală cu persoane de toate vârstele care cântau într-o voce melodii ca „Visele” sau „Cupidon”, Manó nu s-a descurajat și a ținut cu vocea sa remarcabilă aproape două ore sute de persoane la Curtea Tinerilor, veniți să-i fie alături la emoționanta premieră.

Cea mai importantă schimbare față de edițiile trecute a fost controversata mutare a Scenei Comunității din Piața Sfântu Gheorghe în curtea Liceului de Artă. Festivalul de Muzică Stradală, care a luat locul Scenei, a fost interesant și altceva, însă a lăsat, pe alocuri, mult prea goală piața care leagă evenimentul cu restul orașului.

Trebuie subliniat totodată că aliata de nădejde a organizatorilor Zilelor Sfântu Gheorghe de anul acesta a fost nimeni alta decât vara, care s-a instalat fără ezitări la final de aprilie. Căldura a scos oamenii din case și pe timpul zilei, nu doar seara la concerte, și astfel a asigurat evenimentului calitatea de festival din zi și până-n seară.

Așadar, cele peste 200 de evenimente, printre care și concertele, focul de artificii, dar și mâncarea și băutura din belșug, vremea bună, prietenii și cunoștințele, jocurile și târgurile, au făcut ca Zilele Sfântu Gheorghe 2018 să fie preludiul perfect pentru vacanța de 1 Mai.

Vă reamintim, însă, că distracția la Sfântu Gheorghe este departe de a se fi terminat! Pe 15 iunie vă așteptăm alături de noi la Stadionul Municipal, pentru a participa la cel mai mare eveniment cu vânzare de bilete din județul Covasna, OCV15. Atunci, ziarul Observatorul de Covasna marchează oficial aniversarea de 15 ani de la prima apariție, alături marele artist Goran Bregović și de cei mai iubiți muzicieni ai momentului în țară, Carla׳s Dreams!

Detalii despre bilete și alte informații, pe site-ul: www.covasnamedia.ro.

Tot aici, dar și pe Facebook (Observatorul de Covasna - Covasnamedia) găsiți fotografii, videoclipuri, știri și impresii de la Zilele Sfântu Gheorghe 2018.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.