STIREA ZILEI 20 octombrie 2021

Un centru balneoclimateric multifuncţional va fi construit în staţiunea Covasna cu finanţare de la CNI

de Agerpres | 2276 vizualizări

Un centru balneoclimateric multifuncţional va fi construit în staţiunea Covasna cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii (CNI), Ministerul Dezvoltării alocând, recent, pentru acest proiect suma de 64 de milioane de lei.

Primarul Gyero Jozsef a declarat că viitorul centru va fi construit pe o suprafaţă de aproape trei hectare aflată în vecinătatea pârtiei de schi din localitate şi va valorifica factorii terapeutici naturali de care dispune staţiunea Covasna, respectiv apa minerală, gazul mofetic şi aerul puternic ionizat.

Acesta va cuprinde, printre altele, un aquapark şi o zonă de wellness care vor contribui la diversificarea ofertei de petrecere a timpului liber atât pentru turişti, cât şi pentru localnici.

„Acest centru este un vis mai vechi al nostru şi a fost cuprins în strategia de dezvoltare durabilă a oraşului, precum şi în Master Planul investiţiilor în turism, dar până acum nu a primit un sprijin efectiv (...) Cu ajutorul UDMR, care se află la guvernare, a fost propus pentru a fi introdus pe lista CNI şi a primit toate avizele necesare (...) Prin hotărâre de Guvern s-au aprobat indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv, iar Ministerul Dezvoltării a aprobat alocarea sumei de 64 de milioane de lei pentru realizarea lucrărilor. La aceasta se va adăuga contribuţia administraţiei locale de circa 1,6 milioane de lei (...) Urmează licitaţia pentru proiectare şi execuţie, fiind prevăzut un termen de două luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Gyero Jozsef.

Centrul va avea o suprafaţă construită de peste 3.000 de metri pătraţi, o suprafaţă desfăşurată de aproape 5.500 de metri pătraţi şi un regim de înălţime de S+P+2 etaje.

Primarul şi-a exprimat convingerea că viitorul centru va contribui la dezvoltarea oraşului şi a turismului în zonă, în contextul actual în care tot mai mulţi turişti nu mai sunt interesaţi doar de odihnă şi tratament, ci şi de facilităţi de petrecere a timpului liber, de aventură şi noi experienţe.

„Acest proiect este important nu doar pentru staţiunea Covasna, ci şi pentru întregul judeţ şi chiar pentru întreaga regiune şi ţin să mulţumesc ministrului Cseke Attila, preşedintelui UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintelui Consiliului Judeţean Covasna, Tamas Sandor, pentru sprijinul acordat”, a mai spus Gyero Jozsef.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.