STIREA ZILEI 12 aprilie 2023

Sofia Vicoveanca, invitata de onoare la Sărbătoarea ouălor roșii de Paște, de la Întorsura Buzăului

de Daniela Luca | 1263 vizualizări

Sărbătoarea ouălor roșii de Paște, o frumoasă tradiție din Întorsura Buzăului, va ajunge marți, 18 aprilie, la cea de-a 28-a ediție. În cadrul acesteia, va avea loc un concurs, o expoziție de ouă încondeiate și un program folcloric. Evenimentul va fi găzduit de Casa de Cultură a orașului Întorsura Buzăului, iar invitata de onoare va fi interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca.

Până marți, 11 aprilie, erau înscrise 14 persoane în cadrul concursului de ouă încondeiate. Printre acestea, se află și copii, spun organizatorii. 

„Anul acesta, a crescut numărul de copii, iar noi încurajăm acest lucru. Toți participanții iau o diplomă și un premiu, iar astfel încercăm să îi motivăm pe copii, pentru că încet, încet ei pot ajunge poate cândva pe locul întâi, de ce nu. Va fi prezentă Sofia Vicoveanca, o legendă a cântecului popular. Mi-am dorit de mult timp acest lucru. E mai greu să o aducem, având în vedere vârsta, dar încercăm și sperăm să și reușim”, a spus, pentru Observatorul de Covasna – CovasnaMedia.ro, reprezentantul Casei de Cultură din Întorsura Buzăului. 

 

Sărbătoarea ouălor roșii de Paște este cu atât mai importantă acum, ca activitate de promovare a obiceiurilor zonei, cu cât trei dintre cei mai buni participanți de la edițiile anterioare au trecut la cele veșnice. 

Programul folcloric al evenimentului care începe la ora 16:00 va fi susținut de Corul „Plai Întorsurean”, Corul Parohiei din Întorsura Buzăului, Ansamblul Folcloric al Casei de Cultură „Cununa Carpaților” și de alți soliști vocali și instrumentiști din zonă, se arată pe afiș. 

Oricine poate participa la sărbătoare, pentru că intrarea va fi liberă, au mai precizat organizatorii.

Anul trecut, în cadrul concursului de ouă încondeiate, au fost înscrise 10 persoane. Publicul a fost unul numeros. În jur de 250 de oameni s-au aflat în sala Căminului Cultural de la Floroaia Mare, iar premiul cel mare a fost câștigat de Vasilica Despa. 

Sursă foto: Primăria Întorsura Buzăului/Facebook și Deezer.ro

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.