STIREA ZILEI 3 mai 2019

Sepsi OSK a rămas fără antrenor

de Iulia Drăghici - Taraș | 998 vizualizări

Patronul Diószegi László a reziliat contractul cu Eugen Neagoe 

Cu doar trei etape de disputat până la finalul sezonului, Sepsi OSK rămâne fără antrenor. Decizia de reziliere a contractului cu Eugen Neagoe a fost anunțată oficial și luată de patronul Diószegi László.

Toate zvonurile și discuțiile din presa națională au fost lămurite joi, într-o conferință de presă comună susținută de finanțatorul OSK, Diószegi László și, de acum, fostul antrenor al echipei, Eugen Neagoe.

Am reușit să ajungem la un acord comun cu domnul Eugen Neagoe și începând de astăzi am reușit să reziliem contractul între dânsul și Sepsi OSK. Este o zi foarte grea pentru noi, fiindcă pot să spun că domnul Neagoe a realizat un lucru extraordinar de mare – a dus echipa în play-off și reușim să terminăm cel puțin pe locul 6, deși există șanse să ieșim pe locul 5. Vreau să îi mulțumesc pentru tot ce a făcut pentru clubul nostru, împreună cu tot staff-ul. Cred că rămâne în inimile noastre și vreau să rămânem prieteni și vreau să îi urez baftă în continuare”, a spus joi Diószegi.

Eugen Neagoe a vorbit în aceeași conferință de presă, spunând că a acceptat rezilierea, că astfel de momente, neplăcute, fac parte din viața de antrenor, și totodată că le mulțumește suporterilor pentru devotamentul arătat față de echipă.

„În viețile noastre, ale antrenorilor și cluburilor, sunt și momente de genul ăsta. Nu sunt plăcute, dar asta este situația, a venit acest moment. Cred că am reușit lucruri extraordinare împreună. Echipa a crescut în fiecare an. (...) Vreau să le mulțumesc și suporterilor, care au fost întotdeauna alături de echipă, chiar dacă au fost și meciuri în care au plecat mai supărați de la stadion. Până la urmă fotbalul este un sport, unde sunt și momente mai delicate și se pierd și jocuri. Dar cred eu că sunt și mândri de rezultatele obținute de această echipă. Nu e ușor să termini pe locul 9 în primul an din Liga 1, să nu ai probleme cu retrogradarea, iar în al doilea an să te califici în play-off, să fii printre cele mai bune 6 echipe din țară și știți foarte bine că sunt echipe de tradiție, cu mare istorie, care nu sunt în play-off. Noi am reușit acest lucru și cred eu că este un lucru formidabil ca Sfântu Gheorghe, în al doilea an de primă ligă să fie în play-off. Dar...asta este situația”, a spus și Eugen Neagoe.

Despărțirea de Sepsi OSK vine ca urmare a șirului de rezultate slabe al echipei, a spus zilele trecute patronul Diószegi László.

„În ultimele 13 meciuri am marcat doar patru goluri, adică mai mult decât puţin. Cine ne-a prins, ne-a bătut, în afară de Viitorul, care a venit cu echipa a doua. Mai mult ca sigur vom aduce un antrenor român”, a declarat  finanțatorul pentru DigiSport.

Neagoe a spus însă că trebuie luat în considerare și parcursului frumos făcut de echipă în campionat, dar și că unele probleme de lot, cauzate de accidentări grave ale jucătorilor, au dus la lipsa de rezultate din play-off și la cascada de înfrângeri din ultima vreme.

„Regrete am întotdeauna, dar sincer, nu am ce să îmi reproșez nici mie și nici jucătorilor, care au fost admirabili pe tot parcursul anului. (...) Eu sunt mândru de tot ce am realizat la Sfântu Gheorghe”, a mai punctat Neagoe.

Mulți dintre suporteri s-au declarat dezamăgiți de această decizie a conducerii clubului și au apreciat efortul depus de antrenorul care a pus Sepsi OSK în rândul celor mai bune echipe din Liga 1.

„Păcat! După părerea mea e mare păcat, dl. Neagoe a făcut o echipă de play-off dintr-o echipă de liga II-a, dar acești jucători, unii dintre ei, nu pot mai mult! Poți schimba antrenorul, dar dacă nu aduci jucători mai valoroși pe bani mulți la anul o să jucăm la retrogradare!”, a scris un cititor, suporter Sepsi OSK, pe pagina de Facebook a ziarului Observatorul de Covasna.

În același timp, au fost și suporteri care l-au felicitat pe Diószegi László pentru decizia luată.

Eugen Neagoe a preluat Sepsi OSK în noiembrie 2017, după ce echipa din Sfântu Gheorghe reușise o promovare istorică în Liga 1, sub antrenoratul lui Valentin Suciu.

Până la finalul campionatului, interimatul ca antrenor va fi realizat de Marin Barbu, adus la echipă în urmă cu o jumătate de an. Acesta va fi secondat de Kulcsár László.

Eugen Neagoe nu este singurul care a plecat joi de la Sepsi OSK, ci echipa a reziliat contractele și cu antrenorul secund Sebastian Moga, preparatorul fizic Marius Dima și antrenorul cu portarii Florentin Rădulescu.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.