STIREA ZILEI 17 martie 2023

Primarul din Sfântu Gheorghe: „Niciodată în acest oraș nu s-a construit atât de mult cât vom construi în perioada următoare”

de Iulia Drăghici - Taraș | 1434 vizualizări

Sfântu Gheorghe va deveni un adevărat șantier în anii următori. Peste 100 de proiecte în valoare totală de aproape 200 de milioane de euro sunt în diferite stadii de implementare, majoritatea încă la nivel birocratic, a declarat joi, într-o conferință de presă, primarul Antal Árpád. Este vorba despre lucrări care vor începe în 2023 și 2024. 

Noi vorbim de proiecte în valoare de 127 de milioane de euro și încă de aproximativ 100 de milioane de euro, care vor fi licitate de alte entități decât Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, respectiv Ministerul Dezvoltării, Compania Națională de Investiții, ANL și așa mai departe. Dar în total vorbim de investiții de peste 200 de milioane de euro care vor fi lansate în anii 2023-2024. Niciodată în acest oraș nu s-a construit atât de mult cât vom construi în perioada următoare. Va fi o perioadă foarte dificilă”, a spus, joi, primarul Antal Árpád. 

Acesta a spus și că își dorește ca procesul de contractare a firmelor care vor executa lucrările să fie public și transparent. 

Edilul a subliniat și că, deși proiectele sunt la stadiul de birocrație, se lucrează la ele și se avansează. 

Vorbim de estimarea datei de lansare a licitațiilor, și nu de execuția lor. Execuția întotdeauna vine după licitație, dar fiecare din aceste proiecte este într-o anumită fază a investiției, în sensul că ori există deja studii de fezabilitate, ori acum sunt în elaborare proiectele tehnice. (...) O investiție se vede după licitație, dar la fiecare dintre acestea deja suntem într-o anumită fază a procedurilor, deci nu vorbim doar la nivel de idei. În majoritatea cazurilor avem deja și finanțarea asigurată”, a spus Antal Árpád. 

Primarul a amintit și că se lucrează și sunt în grafic și alte investiții: construcția șoselei de centură a municipiului, podul pentru bicicliști și pietoni peste râul Olt, Skate Park-ul din Simeria, iar autobuzele electrice sunt în construcție în Polonia. 

Acesta a mai amintit și de alte lucrări în execuție, ca strada Soarelui sau Táncsics Mihály. 

Vizate de investiții sunt și străzile: Nouă, Fântânii, Digului, Irinyi János, Malomgát, Tutunului, Recoltei, Ceferiștilor, Fermei, Zorilor, Privighetorii, Garoafei, Coșeni, Țigaretei, Málik József, Luceafărului, Zefirului, Bólyai János, Furcii, Gáll Lajos, Horea Cloșca și Crișan, Florilor, Morii și altele. 

Sunt incluse aici și lucrările de reabilitare termică a blocurilor, modernizările școlilor, despre care s-a mai discutat, dar și Design Bank, demolarea fostului Hotel Bodoc, construirea patinoarului artificial, a bazinului de înot, a unei parcări etajate în zona Nicolae Iorga, iar lista continuă.

Sursa foto: Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe/Facebook

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Rad , 17 martie 2023
ar trebui intii rezolvata infrastructura: strazi, apa, canalizare, iluminat, etc si dupa aceea proiectele mai mult "inutile" ca arena, monumente, muzee, statui, incubatoare, centru de afaceri pe citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.