STIREA ZILEI 25 aprilie 2023

Omul care este din 1992 în organizarea Zilelor Sfântu Gheorghe

de Daniela Luca | 1706 vizualizări

Administratorul public al orașului a primit o diplomă de apreciere din partea edilului 

Concertul „Giuseppe Verdi: Requiem” a deschis duminică cea de-a 30-a ediție a Zilelor Sfântu Gheorghe. În cadrul evenimentului, administratorul public al orașului, Czimbalmos-Kozma Csaba, a primit o diplomă de apreciere din partea primarului Antal Árpád, pentru implicarea de care a dat dovadă în organizarea tuturor celor 30 de ediții. 

Aprecierea, dar și aplauzele din partea a sute de persoane prezente la concertul de duminică au venit pe neașteptate, spune Czimbalmos-Kozma Csaba. 

„În niciun caz nu m-am așteptat să primesc diploma. Am fost foarte mândru și foarte bucuros. Eu o fac pentru că sunt și plătit pentru asta, dar cred că am făcut mult mai mult decât am primit, pentru că atâtea lucruri s-au derulat în acești 30 de ani în organizare și au fost atâtea lucruri neprevăzute și momente grele că alea nu încap într-un salariu. (...) În '92 a fost o manifestare destul de slăbuță. Apoi, în următorii ani, m-am implicat foarte mult. Din 2008 mă ocup mai ales de partea de târg, dar și cu alte elemente. Până atunci mă ocupam și cu programul de pe scene și cu toate componentele. În esență, în toți cei 30 de ani am avut un rol”, ne-a spus Czimbalmos-Kozma Csaba. 

În urmă cu 30 de ani, când s-a implicat pentru prima dată în organizarea sărbătorii, Zilele Sfântu Gheorghe arătau complet diferit, spune administratorul public al orașului.

De la început și până acum s-a schimbat totul. La început am fost amatori, iar de atunci s-au format deja oameni care au această meserie, care se pricep, au experiență și alte metode de a obține informațiile, de a face rost de participanți, de concerte și de a promova evenimentele. Pe parcursul celor 30 de ani am încercat să facem un festival pentru toată lumea – tineri, bătrâni, copii, sportivi. La început au fost și multe manifestări sportive în aceste trei zile, dar până la urmă cei cu care am organizat s-au hotărât să facă Zilele Sportive separat, pentru că erau prea multe evenimente deodată. Zilele Sfântu Gheorghe sunt o atracție și pentru că toată lumea este bucuroasă să iasă, pentru că a venit și primăvara. Dar au fost ani în care a fost și zăpadă în această perioadă”, ne-a mai spus Czimbalmos-Kozma Csaba. 

Duminică, Requiemul lui Giuseppe Verdi a deschis oficial ediția aniversară a Zilelor Sfântu Gheorghe la Arena Sepsi, iar programul sărbătorii mai cuprinde alte peste 170 de evenimente în 40 de locații. Detalii se găsesc pe pagina szentgyorgynapok.ro. 

Foto: Codra Botond, Vargyasi Levente

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.