STIREA ZILEI 16 martie 2023

Cel mai recent calcul: 20 de ani pentru construcția unui bazin de înot la Târgu Secuiesc

de Daniela Luca | 1069 vizualizări

Lucrarea ar putea fi gata în doi ani, spun autoritățile locale 

Un moment mult așteptat de autoritățile locale din Târgu Secuiesc, dar și de locuitorii orașului, a fost marcat marți seara în sala de ședințe a primăriei. În prezența ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, și a președintelui Companiei Naționale de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu, a fost semnat contractul de execuție a bazinului de înot multifuncțional. Valoarea investiției se ridică la peste 100 de milioane de lei. Lucrarea ar putea fi finalizată cel mai curând în doi ani, a declarat primarul. 

Termenul de execuție a lucrărilor, prevăzut în contract, este de 36 de luni, însă este posibil ca lucrările să se finalizeze în doi ani, a spus, în cadrul unei conferințe de presă, primarul municipiului Târgu Secuiesc, Bokor Tibor.

„Acum 17 ani am început construcția bazinului de înot, în 2006, din fonduri proprii. În aproximativ doi ani de zile am executat radierul care se vede și acum, după atâția ani. Din fericire, este în stare bună și se poate folosi. În sfârșit, am ajuns să avem o firmă care poate continua lucrările. După cunoștințele mele, licitația s-a câștigat la 109,4 milioane de lei plus TVA. Bineînțeles, la această sumă se adaugă și suma pe care am cheltuit-o noi la executarea radierului. Lucrarea se va executa în maximum 36 de luni, dar s-ar putea rezolva și în 24 de luni. (...) Eu vă doresc succes și vă mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat să ajungem până la această fază”, a declarat Bokor Tibor.

La eveniment a fost prezent și ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. 

„Cum spunea foarte bine domnul primar, proiectul a avut un debut susținut de autoritatea locală în 2006-2008, după care până în 2021 a fost un vis frumos pentru care domnul primar și comunitatea locală au luptat, au visat, și-au dorit. În 2021, în august, Guvernul a aprobat această investiție care se va finanța din bugetul Ministerului Dezvoltării. A avut loc o achiziție publică și astăzi suntem în măsură să anunțăm semnarea contractului”, a spus, în cadrul aceleiași conferințe, ministrul Dezvoltării, Cseke Attila. 

Reprezentantul firmei care a câștigat licitația, M.I.S. Grup din județul Bistrița-Năsăud, a declarat că lucrările vor demara în aproximativ o săptămână, pentru că deocamdată se așteaptă ordinul de începere. 

Viitorul bazin multifuncțional de înot va putea găzdui competiții locale și regionale de natație și competiții locale, regionale, naționale și internaționale, tip balcaniadă, de polo, spun reprezentanții Companiei Naționale de Investiții. Totodată, noul bazin va putea fi utilizat pentru antrenamente și tratamente de recuperare prin înot pentru echipele sportive, dar și pentru persoanele cu dizabilități, transmite aceeași sursă. 

Tot marți, la Târgu Secuiesc, a avut loc o ceremonie specială, în care s-a pus „piatra de temelie” a celei mai noi creșe din oraș. Ambele investiții, în valoare de aproximativ 120 de milioane de lei, sunt finanțate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.