STIREA ZILEI 19 iulie 2022

Lucrările la școala din Comandău, distrusă de un incendiu în 2017, se apropie de final

de Diana Pantelimon | 541 vizualizări

„Facem tot posibilul ca din septembrie să înceapă cursurile!“

Reconstrucția Școlii Gimnaziale „Horn David” din Comandău, care a fost mistuită de un incendiu puternic în ianuarie 2017, este 90% finalizată. Autoritățile sunt optimiste și speră că din toamnă elevii vor putea începe cursurile fizic, în noua clădire.

„Cât mai repede o să avem inaugurarea. Anul acesta se termină și contractul făcut cu Ministerul Dezvoltării. Eu pot să zic că suntem 90% gata. Lucrările au fost făcute de o firmă din Sfântu Gheorghe, de Baumeister. Facem tot posibilul ca din septembrie să înceapă cursurile“, a declarat, pentru CovasnaMedia.ro și Observatorul de Covasna, primarul comunei Comandău, Kocsis Béla.

Investiția se ridică la aproximativ 3 milioane de lei, cu precizarea că suma nu este actualizată la zi, pentru că autoritățile nu au putut preciza pe loc valoarea.

Potrivit informațiilor din 2018, autoritățile județene au obținut, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) al Guvernului României, întreaga sumă, de 3,8 milioane de lei, necesară construirii școlii.

Imediat după incendiu, Asociația pentru Comunitate a demarat o campanie de strângere de fonduri, „Le dăm școala înapoi”. Toți banii strânși în perioada ianuarie-iulie 2017, dar și din alte campanii derulate în scopul reconstruirii școlii de alte asociații și fundații din județ, au pus în vistieria școlii circa 50.000 de euro. 

Reamintim că incendiul a izbucnit în după-amiaza zilei de 9 ianuarie 2017 din cauza unui coş de fum deteriorat şi a distrus, printre altele, acoperişul, biblioteca, în care se aflau circa 9.000 de cărţi, două laboratoare de informatică, arhiva şcolii, centrala termică şi o magazie în care erau depozitate echipamente sportive, potrivit Agerpres.

Sursa foto: Facebook/Jakab Istvan Barna (Vicepreședinte Consiliul Județean Covasna)

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.