STIREA ZILEI 13 martie 2023

Iubitorii de animale, invitați să se alăture echipei AMY

de Daniela Luca | 1054 vizualizări

De ani de zile, eforturile Asociației pentru câini fără stăpân AMY sunt direcționate spre îmbunătățirea vieții cât mai multor animale cu soartă grea, educarea populației în ceea ce privește beneficiile sterilizării și lupta împotriva abandonului și cruzimii asupra animalelor. Pentru toate aceste activități este nevoie de oameni implicați, care să fie pregătiți să înfrunte situații dificile, iar cei care cred că pot face față sunt așteptați să se alăture echipei. 

Președinta asociației, Kinga Pora, spune că unui voluntar potrivit pentru activitățile echipei nu ar trebui să îi lipsească tăria de caracter, curajul și flexibilitatea. 

„Un voluntar perfect pentru AMY trebuie în primul rând să iubească animalele. În al doilea rând, depinde de acțiunea sau campania în care poate sau dacă vrea să se implice, aici mă refer de campanii de sterilizare, de adunat donații sau acțiuni cu cei de la DSV și Poliția Animalelor. În al treilea rând, depinde dacă vrea să se implice în capturări sau poate să fie foster pentru animale bolnave sau sănătoase etc. Mulți nu sunt capabili din punct de vedere fizic sau psihic să facă față și asta nu o zic din răutate. Sunt situații în care și cei vechi se blochează, sunt situații cu stres, timpul ne presează, ca atunci când am început acțiunea cu salvarea câinilor din Câmpul Frumos. Un membru la un moment dat a zis că nu mai face față presiunii și stresului. Ceea ce facem noi nu este deloc ușor. Unii se întreabă cât de greu pot să fie că doar sunt animale, dar pe lângă animale mai sunt și oameni. Unii nu rezistă să vadă sânge sau nu pot să fie capabili să ajute un animal accidentat, alții nu au posibilitate de fostering. Tocmai de aceea o să vorbesc eu cu fiecare persoană în parte. Pun niște întrebări din care reiese ce poate sau ce este capabil să facă. Noi suntem o echipă destul de activă. Programele noastre de muncă se schimbă de la o zi la alta, de la o oră la alta. Dacă se ivește o situație, nu stăm, mergem și rezolvăm, chiar dacă este ora unsprezece noaptea”, ne-a spus Kinga Pora. 

Formularul de voluntariat poate fi completat pe site-ul asociatia-amy.ro. 

Kinga Pora a fondat Asociația AMY în 2016. Ea era deja implicată de câțiva ani în voluntariatul pentru ajutorarea câinilor fără stăpân. În jurul misiunii de a salva cât mai mulți câini, Kinga a reușit sa formeze o comunitate a iubitorilor de animale ce se dedică nevoilor câinilor fără stăpân de pe străzile din Sfântu Gheorghe sau alte zone din județul Covasna, se arată pe site-ul asociatia-amy.ro. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.