STIREA ZILEI 23 noiembrie 2022

Golirea garderobei, un nou eveniment effAct care luptă împotriva risipei

de Daniela Luca | 423 vizualizări

Târgul de schimb de haine va fi combinat cu o acțiune caritabilă 

Biroul pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe organizează un nou eveniment în cadrul proiectului effAct. Târgul de schimb de haine va avea loc luni, pe 28 noiembrie, de la ora 17:00, la sediul Biroului pentru Tineret, pe strada Kőrösi Csoma Sándor, nr. 5. Doritorii vor putea face schimb de haine, iar cele rămase vor fi donate. 

„În cadrul programului effAct, în noiembrie, am atras atenția asupra numărului de haine pe care le purtăm și a celor care stau degeaba pe rafturi. Acum este timpul să le găsim un nou proprietar. Pe 28 noiembrie, vă invităm la un târg de schimb de haine combinat cu o acțiune caritabilă. Strângeți hainele în plus care sunt în stare bună, aduceți-le în spațiul comun pentru haine de la Biroul nostru, creat pentru acest eveniment, și apoi alegeți din hainele aduse și de ceilalți participanți. Luați acasă doar ceea ce aveți cu adevărat nevoie. Restul hainelor vor fi distribuite familiilor nevoiașe, în colaborare cu Direcția de Asistență Socială municipală”, se arată în descrierea evenimentului de pe pagina de Facebook. 

Şefa Biroului pentru Tineret, Ferencz Júlia, ne-a spus că scopul acțiunii este acela de a-i sprijini pe oameni să adopte obiceiuri mai sustenabile și mai prietenoase cu mediul. 

„Cred că golirea garderobei ne ajută să aducem în viața noastră mentalitatea de mai puțin e mai mult. Dacă observăm că putem supraviețui și fără hainele care stau degeaba pe rafturile noastre, poate putem să aplicăm mentalitatea și în alte aspecte ale vieții noastre, cum ar fi consumul de mâncare, energie, servicii etc. și să consumăm doar ceea ce este chiar necesar”, ne-a spus Ferencz Júlia.

Programul effAct al Biroului pentru Tineret din cadrul Primăriei Sfântu Gheorghe a fost lansat în luna septembrie și se concentrează în fiecare lună în jurul unei noi provocări. Acţiunile organizate până acum au avut ca teme mobilitatea urbană, reducerea poluării prin renunţarea la circulaţia cu maşina şi folosirea mijloacelor alternative, colectarea selectivă a deşeurilor şi reciclarea acestora, iar cea de-a treia, de luna aceasta, vizează stoparea cumpărăturilor de haine în exces şi evitarea risipei. 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.