STIREA ZILEI 20 aprilie 2023

Festival de Muzică Stradală – trupă pe picioroange, clovni și jonglerii cu foc

de Daniela Luca | 727 vizualizări

Artiștii se vor plimba printre spectatori la Zilele Sfântu Gheorghe 

Festivalul de Muzică Stradală din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe adună an de an sute de spectatori, iar la ediția cu numărul 30 organizatorii vin cu noi surprize. De data aceasta, artiștii stradali se vor plimba prin mulțime și se vor opri acolo unde simt că pot crea în jurul lor o atmosferă de neuitat. Printre momentele care vor putea fi văzute se numără prestația celor de la Gulliver Gang, singura trupă din Ungaria care cântă pe picioroange. Tot în cadrul Festivalului de Muzică Stradală, copiii și adulții se vor putea bucura de un duo de clovni, dar și de jonglerii cu foc. 

Organizatorul Festivalului de Muzică Stradală din Sfântu Gheorghe, Martinka János, a reamintit, în cadrul unei conferințe de presă, că până acum câțiva ani evenimentul se organiza separat, dar din 2016, acesta face parte din cadrul Zilelor Sfântu Gheorghe. Acest lucru a venit cu avantaje pentru ambele părți, a mai precizat Martinka János, fondatorul trupei Selfish Murphy.

CandyMen Duo, printre trupele de muzică stradală

La ediția din acest an, un total de nouă trupe și grupuri de artiști vor încânta publicul târgului. Printre acestea se numără Gulliver Gang din Miskolc, singura trupă din Ungaria care cântă pe picioroange. Martinka János spune că producția lor este o priveliște pentru ochi, dar și un festin pentru urechi, pentru că implică și cascadorii spectaculoase, cum ar fi „mâncatul” focului sau jonglerii și acrobații cu marionete gigantice.

O altă trupă din Ungaria, CandyMen Duo promite să creeze o adevărată experiență de concert big band și o atmosferă fantastică, spun organizatorii. 

De asemenea, publicul va putea vedea un spectacol de muzică live în doi, susținut de claviaturistul și cântărețul Süle Zsolt (HU) și de artistul pantomim Egyed Brigitta, în care interpretează compoziții proprii. 

La această ediție, Festivalul de Muzică Stradală din Sfântu Gheorghe are și doi participanți locali: Jenifer Mohebbi din Miercurea Ciuc și grupul de muzicieni Spontán Zenekar din Sfântu Gheorghe. 

Artiști stradali – clovni, jonglerii cu foc și pictură cu spray 

Printre participanții de la Zilele Sfântu Gheorghe se vor plimba și cei doi clovni care alcătuiesc Duo Vagabonds Clowns (HU). Scopul lor va fi cel de a lumina partea întunecată a vieții prin „gândirea clovnilor”, spun organizatorii. 

Vin la Sfântu Gheorghe și cinci membri ai Asociației de jonglerii cu foc Lobbanáspont din Eger (HU). Aceștia își vor arăta iscusința cu ajutorul celor 25 de instrumente diferite de jonglerie cu foc. 

Tot din Ungaria vine și artistul Hlásznyik Attila. Acesta creează tablouri pe loc, prin tehnica picturii cu spray. 

Programul celei de-a 30-a ediții a Zilelor Sfântu Gheorghe cuprinde peste 170 de evenimente în 40 de locații, iar organizatorii speră ca toată lumea să își găsească ceva de făcut și de savurat la sărbătoarea care începe duminică.

Foto: Kristó-Gothárd Hunor

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.