STIREA ZILEI 6 ianuarie 2022

Expediție la Cercul Polar: un cuplu de covăsneni pornește într-o aventură fenomen

de Iulia Drăghici - Taraș | 5346 vizualizări

Doi tineri din orașul Covasna, soț și soție, Dragoș și Anamaria Muntean, vor porni în 15 ianuarie într-o aventură fără egal: o expediție la Cercul Polar. Vor parcurge cei 10.000 de kilometri, dus-întors, cu mașina lor, un Ford Ranger. Punct de plecare va fi Satu Mare, cu destinația Laponia. 

Specificul acestei expediții, la care vor lua parte în total patru mașini (cu participanți din Satu Mare, Buzău, Brașov și Covasna), este acela că încearcă să mențină cheltuielile la minimum posibil, adică, în afară de combustibil, să nu existe prea multe alte investiții. De aceea, se va dormi într-un cort special pus pe mașină, iar mâncarea va fi gătită în aer liber. 

Călătoria va dura 15 zile, dus-întors. Aventurierii vor parcurge în tot acest timp mai multe țări, ca Polonia, Germania, Danemarca, Norvegia, Suedia, Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania. Din grup vor face parte cam șapte, opt persoane în total. 

Pentru covăsneni, decizia de a lua parte la expediție nu a durat mai mult de o secundă, după ce au auzit de planurile prietenilor lor din celelalte orașe, mai ales că unii dintre aceștia sunt experimentați, cu excursii în Siberia la activ, ne-a spus unul dintre aceștia. 

„Simt că în sfârșit încep să trăiesc cu adevărat și mă aștept să meargă totul bine. Chiar nu am nicio emoție. Nu știu de ce, dar chiar n-am. Am doar un sentiment călduț. (...) Mă aștept să adunăm cât mai multe amintiri, pentru că asta e cea mai mare avere care îți rămâne la sfârșit. (...) După ce merg o dată, sigur mai merg și a doua oară”, ne-a declarat Dragoș Muntean, tânărul antreprenor din Covasna, originar din Întorsura Buzăului, care și-a asumat să ajungă pe tărâmul lui Moș Crăciun la volanul propriului autoturism, alături de soția sa. 

Acesta a precizat și că expediția va fi promovată pe mai multe canale media și a specificat și că, deși cheltuielile vor fi minime, ele există, așa că dacă sunt sponsori care vor să îi sprijine în acest demers, ei vor putea să își vadă siglele lipite pe mașina care va străbate atâtea țări. Cei interesați de colaborare pot să îl contacteze pe Dragoș Muntean la numărul de telefon 0786 461 984. 

Dragoș spune că deși este prima expediție de acest tip, nu simte nici teamă sau alte emoții negative, ci doar entuziasm. Atât de mult, încât mai are un plan deosebit pus la cale: o excursie pe motocicletă, în octombrie, până în Maroc. 

Dar până atunci le urăm succes în pregătirile pentru expediția la Cercul Polar și îi așteptăm cu vești minunate de pe traseu! 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.