STIREA ZILEI 16 februarie 2023

Cum poți intra în biroul primarului din câteva click-uri

de Daniela Luca | 1270 vizualizări

Orașul Sfântu Gheorghe poate fi descoperit acum printr-un tur virtual de 360 de grade. Site-ul sepsi360.ro, unic în România, disponibil în limbile română, maghiară şi engleză, a fost lansat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă susținute de viceprimarul Vargha Fruzsina. Astfel, vizitatorii se pot „plimba” cu ajutorul câtorva click-uri prin cele peste 100 de locații disponibile pe site, printre care parcuri, biserici, instituții publice, restaurante sau facilități de agrement. 

Locuitorii din Sfântu Gheorghe pot „intra” în clădiri în care n-au mai fost sau în instituții publice unde ar vrea să ajungă, iar cei care doresc să viziteze orașul pot să descopere pe site cele mai neobișnuite locații. Pot vedea astfel interiorul spațiilor de cazare sau al restaurantelor. Pe site pot fi văzute monumente istorice sau chiar spectacole de teatru, expoziții sau concerte. 

„Cu pagina lansată astăzi am avut de îndeplinit trei obiective. În primul rând, am vrut să facem o pagină care accentuează latura turistică a orașului. Datorită acestui fapt, toate informațiile sunt traduse și în limba română și în limba engleză, ca să fie pe înțelesul tuturor. În al doilea rând, voiam să avem o bază de date despre evenimentele și despre instituțiile culturale. Pe această latură mai trebuie să dezvoltăm pagina, pentru că avem niște instituții la care acum sunt niște renovări sau la care încă nu sunt lansate paginile web. În al treilea rând, voiam să aducem mai aproape de comunitatea noastră și instituția primăriei. Deci, cei care vor să vină la noi ca să rezolve niște probleme administrative pot să intre prin sepsi360.ro în clădirea primăriei, pot să se uite peste birouri ca să vadă unde ar trebui să se ducă atunci când au ceva de rezolvat”, a spus miercuri viceprimarul Vargha Fruzsina.

Aceasta a precizat că pagina va fi extinsă și actualizată, pentru că în prezent nu sunt incluse clădirile școlilor și nici instituțiile care se află în curs de renovare. Sunt și câteva spații de cazare sau localuri care sunt prezente pe site, dar nu mai sunt deschise, pentru că fotografiile s-au făcut în 2022.

Site-ul conține aproximativ 120 de locații, 434 de panorame aeriene, hartă, sunet de la fața locului, 15 videoclipuri la 360 de grade, descrieri, detalii de contact și un joc de tip quiz. Acesta va fi conectat pe viitor cu site-ul sepsinet.ro, care va fi reînnoit în următoarea perioadă, sau cu site-ul primăriei, a mai adăugat Vargha Fruzsina. 

Totodată, meniul poate fi navigat pe categorii – patrimoniu construit, cultură, recreație, instituții publice, biserici, cazare, gastronomie și quiz. 

Viceprimarul a precizat că echipa care a creat proiectul, VR360 – Daczó Enikő și Bagoly Robert, a muncit la fotografii timp de aproape un an. Costurile acestuia se ridică la aproximativ 100.000 de lei, bani de la bugetul local. 

Citește și: 

Bilete la teatru, cinema sau spa, pentru cei care răspund corect la zece întrebări despre Sfântu Gheorghe

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.