STIREA ZILEI 12 septembrie 2013

Doi covăsneni au murit într-un accident la Nădlac [FOTO]

de Székely Emőke | 1269 vizualizări

În urma coliziunii dintre două autocare, trei persoane au murit, printre care şoferul şi un pasager din judeţul Covasna

Un autocar din Târgu Secuiesc a fost implicat joi dimineaţă într-un accident grav la Nădlac, în județul Arad. Acesta era în drum spre Ungaria cu aproximativ 50 de pasageri când a fost lovit de un alt autocar care transporta muncitori români din Spania. În urma accidentului doi covăsneni și un cetățean din Argeș și-au pierdut viața.

Viteză excesivă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Județene Arad, Camelia Tuduce, din primele cercetări reiese că șoferul autocarului care intrase în țară circula cu viteză excesivă, iar pe fondul carosabilului umed acesta a pierdut controlul volanului în curbă. La faţa locului au fost trimise mai multe ambulanţe care au transportat peste 20 de răniţi la spital. Patru sunt copii şi au suferit traumatisme toracice, potrivit medicilor. Aceştia sunt însă în afara oricărui pericol. Doi dintre răniţi sunt în stare foarte gravă, iar unul dintre ei a fost transportat la Timișoara.

„La locul accidentului au fost mobilizate 11 ambulanţe, patru echipaje SMURD şi şapte echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă. La locul accidentului au fost evaluate 36 de victime. Este vorba de trei decedaţi, doi pacienţi în stare critică, restul fiind stabili. La Unitatea de Primiri Urgenţe Arad au ajuns 21 de victime, dintre care două în stare critică şi 19 stabile. Din cei stabili, patru sunt copii”, a declarat Monica Puticiu, coordonator SMURD Arad. Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, dintre răniții aduşi cu ambulanţe au rămas internaţi 13, în timp ce restul au primit îngrijiri medicale şi au fost lăsaţi să plece, la cererea acestora.

„Un bărbat cu răni grave la cap a fost transportat, în stare de comă, cu elicopterul SMURD, la un spital din Timişoara”, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Wiener.

Trei morți pe loc

Șoferul autocarului aparținând firmei de transport Transintex din Târgu Secuiesc a murit pe loc, la fel și șoferul celuilalt autocar, un bărbat de 31 de ani din Argeș. Șeful Transintex, Opra Ferenc, a confirmat că unul dintre decedați a fost angajatul lui şi că bărbatul avea 56 de ani. Cea de a treia victimă decedată este un bărbat, pasager în autocarul covăsnean, care a stat pe unul din locurile din față. Cel de-al doilea șofer covăsnean a fost proiectat prin parbriz, însă a supraviețuit.

Pasageri cazați la Nădlac

Potrivit primarului oraşului Nădlac, Vasile Ciceac, pasagerii din autocarul covăsnean, care se îndreptau spre Budapesta, nu au putut pleca spre destinaţie în urma accidentului, vehiculul fiind grav avariat, astfel că aceia care nu au fost răniţi au fost cazaţi la Căminul Cultural. „Oamenii au stat la Căminul Cultural nouă ore şi au primit două mese, cafea, apă şi ceai. În cele din urmă, a sosit un alt autocar care i-a preluat pe pasageri pentru a-i transporta la destinaţie. Au fost preluaţi şi câţiva dintre răniţii uşor aflaţi la spital, care au preferat să-şi continue călătoria”, a declarat primarul.

Cumplitul accident a avut loc joi în jurul orei 4, iar în autocarul covăsnean s-au aflat cetățeni din Târgu Secuiesc și din satele din apropiere.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.