STIREA ZILEI 29 martie 2022

A început renovarea clădirii cazărmii din Târgu Secuiesc

de Diana Pantelimon | 854 vizualizări

Clădirea va servi drept centru cultural

Renovarea completă a clădirii cazărmii din Târgu Secuiesc și transformarea acesteia în centru cultural modern a început, anunță autoritățile locale. Potrivit acestora, aici se va muta și Muzeul Breslelor „Incze László”. Totodată, interiorul clădirii va fi potrivit și pentru organizarea unor concerte sau evenimente muzicale.

Clădirea–monument va fi consolidată structural și vor fi aranjate și reîmpărțite spațiile interne.

Contractul de finanțare pentru acest proiect a fost semnat în aprilie 2020. 

„Un vis devine realitate. (...) Am apelat la toate fondurile de finanțare posibile și organizații de stat, până în prezent însă fără succes. După numeroase refuzuri, în sfârșit dorința noastră s-a împlinit și putem să reînnoim o clădire impozantă a orașului nostru, cazarma“, spunea, la vremea respectivă, primarul.

În cele din urmă, spațiul va fi reabilitat cu fonduri europene. 

Proiectul renovării cazărmii este finanțat împreună cu un alt proiect, cel de amenajare a lacului Dac, de la ieșirea din Târgu Secuiesc.

Bugetul alocat pentru aceste proiecte este de aproximativ 20 milioane de lei. Este un proiect complex, pentru că este inclusă atât reabilitarea cazărmii, cât și a lacului de la ieșirea din oraș, lacul numit Dac. Acum am finalizat licitația planului lacului Dac și sperăm că luna viitoare vom semna contractul. Vom reveni cu mai multe detalii cât mai curând”, a declarat luni, pentru Observatorul de Covasna-CovasnaMedia.ro, viceprimarul municipiului, Szilveszter Szabolcs.

Fosta cazarmă datează de la începutul secolului al XIX-lea. Proiectul de renovare este sprijinit de Uniunea Europeană, partea proprie a Primăriei fiind de 8 milioane de lei.

Termenul de finalizare a lucrării este noiembrie 2023.

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.