STIREA ZILEI 28 februarie 2023

5 idei pentru un mărțișor altfel, sub 30 de lei

de Daniela Luca | 1287 vizualizări

Care e oferta producătorilor locali pentru acest început de primăvară 

Luna martie a fost dintotdeauna asociată cu femeia, cu frumusețea și cu tandrețea în toate formele ei, iar triumful primăverii asupra iernii se marchează cu un mărțișor prins la piept. Dacă nu vrei să îi oferi femeii din viața ta tradiționala broșă cu șnur sau niște ghiocei care se vor ofili în câteva zile și care sunt și pe cale de dispariție, atunci ai putea să o surprinzi cu un mărțișor puțin mai diferit. Poți lega șnurul alb-roșu de un balsam de buze natural, de o cutie cu macarons, de un semn de carte făcut cu ajutorul unei imprimante 3D sau chiar de o sticlă de bere artizanală. De multe ori și în spatele micilor afaceri locale se află femei, iar dacă alegi să le susții și cumperi de la ele, le faci și lor începutul primăverii mai frumos, pentru că astfel vor putea să facă în continuare ceea ce le place. 

1. Tabletă de ciocolată din bob de cacao organic sau un borcan cu unt de arahide

Un răsfăț dulce, dar sănătos, poate fi o idee bună pentru un cadou de 1 Martie, mai ales pentru femeile care chiar țin la acest aspect și vor să fie mai conștiente în legătură cu alegerile alimentare.

„Am câteva produse sub 30 lei, de obicei unturile la 100-150g sunt sau o tabletă de ciocolată. Dacă pui un șnur roșu, orice poate fi mai bun și mai util decât un mărțișor”, ne-a spus proprietara unui business sustenabil din Sfântu Gheorghe care are la bază produsele naturale din cacao, Oana Macovei.

2. Produse cosmetice naturale

Pentru femeile mai pragmatice din fire, care preferă cadourile folositoare, te poți gândi la un produs cosmetic natural, cum ar fi un balsam de buze hidratant. 

„Cred că bărbații pot lua în considerare și produsele cosmetice pentru un astfel de cadou, pentru că este un lucru util, de care se va putea bucura mult timp. De exemplu, poate să îi ofere un balsam de buze Orange Kissy, pentru că niciodată nu sunt prea multe în poșeta unei femei care are grijă de ea. Un astfel de cadou nu costă mult, dar în schimb nu va fi uitat în sertar, ci va fi folosit și iubit”, ne-a spus Fazakas Kata, o tânără din Sfântu Gheorghe care deține o firmă de produse cosmetice naturiste.  

3. Un breloc sau un semn de carte imprimate 3D

Pot concura cu succes cu tradiționalele mărțișoare și brelocurile sau semnele de carte făcute cu ajutorul unei imprimante 3D. Firma de producție de jucării din Sfântu Gheorghe, Wieb Toys, are o mulțime de variante, iar prețurile încep de la 10 lei. Imprimarea 3D se face cu material biodegradabil, iar ambalajele folosite sunt 100% reciclabile, se arată pe wiebtoys.ro. 

Produsele se găsesc pe portalul haromszeki.ro. Aici mai sunt și alte variante de produse și servicii locale, potrivite pentru a fi făcute cadou de 1 sau 8 Martie.

4. O cutie de macarons de la cofetăriile din oraș 

Pentru un cadou dulce te poți gândi și la o cutie de macarons sau la orice altă prăjitură de la cofetăriile din oraș. Există și variante fără gluten sau fără zahăr. Legată cu un șnur alb-roșu, o cutie cu desertul preferat poate să aducă zâmbetul pe buzele celor care adoră dulcele.

5. Bere artizanală 

Tot pentru cele care ar aprecia un cadou mai deosebit, diferit de tot ce înseamnă tradiționalele broșe sau flori, ar putea fi potrivită chiar și o bere artizanală. 

„Momentan, am două tipuri de bere după rețeta noastră, Bere Gado Pilsner și Attl Ipa New England. Prețurile încep de la 16 lei. Cred că este un cadou potrivit, mai ales dacă e vorba de o băutoare de bere”, ne-a spus proprietarul unui bistro din Sfântu Gheorghe, Doci Lóránt.

Este de subliniat și că un cadou bun nu este neapărat ceva material. Niște rânduri așezate pe o foaie de hârtie, scrise cu sinceritate, pot trezi de asemenea emoții și pot pune zâmbetul pe chipul celei pe care doriți să o vedeți mai fericită decât de obicei în acest început de primăvară. Îmbrățișările sau ajutorul la treburile casnice sunt și ele sub 30 de lei. Adică gratis! 

Distribuie articolul:  
|

STIREA ZILEI

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.