SPORT 6 mai 2014

Zoran Mikes va antrena Sepsi-SIC și în sezonul următor

de Székely Emőke | 629 vizualizări

Conducerea clubului Sepsi-SIC a anunțat ieri că tehnicianul bosniac Zoran Mikes va antrena și în sezonul următor echipa de baschet feminin. Alte nume nu au fost dezvăluite deocamdată, însă managerul echipei, Rusz István, spune că sunt în tratative cu mai multe jucătoare.

Confirmăm zvonul potrivit căruia Zoran Mikes va antrena și în sezonul următor echipa de baschet feminin. Deocamdată ne-am înțeles doar verbal, dânsul este de acord să continue munca începută în sezonul care tocmai s-a încheiat. De asemenea vrem să păstrăm și câteva jucătoare, nu ne dorim ca în fiecare an să construim o echipă de la zero. Desigur, alcătuirea echipei este atribuția antrenorului, după ce acesta va primi obiectivele propuse pentru următorul sezon și va ști și câți bani avem la dispoziție, va alcătui și echipa” – ne-a declarat Rusz István.

În ceea ce privește sezonul competițional 2013/2014, președintele clubului, Miklós Zoltán, spune că a fost un an bun, în care clubul s-a întărit. „Încheiem un sezon bun. Dacă e să trecem în revistă realizările, aș începe nu cu echipa mare, ci cu faptul că am reușit să clădim o bază pe care vom construi. În mai multe școli funcționează grupe de mini-baschet, unde copii de clasa I și a II-a învață baschet, avem echipa a doua, care va juca finala diviziei secunde la sfârșitul săptămânii, am promovat baschetul prin vizite ale echipei mari în şcoli. Acestea arată că dorim să construim. În ceea ce privește rezultatele echipei de primă ligă, consider că aici ne este locul atât din punct de vedere financiar, cât și din punct de vedere al valorii echipei” – este de părere Miklós Zoltán.

Pe de altă parte, directorul Tittesz Zoltán ne-a spus că rezultatul final al echipei a fost influențat și de accidentări, dar și de lipsa norocului. „Am fost foarte aproape de Arad. Mai ales în finala Cupei României, puteam să îi învingem. Nu s-a întâmplat, mergem înainte. Ceea ce este însă sigur, este faptul că Sepsi-SIC este un club solid, care nu promite vorbe goale. Suntem la zi cu toate plățile, și asta contează mult. Ni se duce vestea și sunt jucătoare care poate primesc mai puțin de la noi, dar aleg Sfântu Gheorghe tocmai pentru stabilitate și disciplină” – spune Tittesz.

Reprezentanții clubului au vorbit și de experiența din FIBA Cup, și susțin că toate echipele care au venit să joace la Sfântu Gheorghe au fost mulțumite de organizare și au fost uimite de atmosfera incendiară creată în Sala Sporturilor „Szabó Kati”. Înscrierea în FIBA Cup a influențat și componența echipei, conducerea clubului trebuind să aleagă jucătoare din Europa, conform regulamentului FIBA. „Știam că ne vom înscrie în FIBA, și astfel am ales jucătoare de pe continent, care însă de multe ori nu se pot compara cu americancele. Arad, Târgoviște sunt echipe pline de jucătoare din Statele Unite, poate că și acest aspect a contat la deznodământul final al sezonului” – este de părere managerul Rusz István.

Echipa de baschet feminin Sepsi-SIC a terminat sezonul pe locul 4 în Liga Națională și pe locul 2 în Cupa României.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.