SPORT 6 octombrie 2020

Vouchere de 300 de lei pentru copiii care vor să devină sportivi

de Iulia Drăghici - Taraș | 1101 vizualizări

Curajul de a intra în lumea sportului de performanță se premiază cu un voucher de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive, potrivit unei decizii a Ministerului Tineretului și Sportului, care va fi pusă în aplicare prin Direcțiile Județene de Sport și Tineret. 

Astfel, copiii născuți în perioada 01.01.2005-31.12.2014, care se vor legitima pentru prima dată la un club sportiv deținător al certificatului de identitate sportivă emis de Ministerul Tineretului și Sportului, vor primi un ajutor financiar sub formă de vouchere, în cuantum de 300 de lei pentru achiziționarea de echipamente sportive, transmite Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJST) Covasna. 

Așa cum spunea și domnul ministru Ionuț Stroe, acest demers este un sprijin financiar sub formă de voucher pentru încurajarea și sprijinirea copiilor în practicarea sportului de performanță. Este o intervenție urgentă a Guvernului în favoarea creșterii și motivării unui număr cât mai mare de copii să practice sport în regim controlat, sigur, tocmai pentru că există această nevoie la nivelul cluburilor din România pentru a forma o viitoare generație de sportivi și sportive. 

Din păcate, așa după cum bine știm cu toții, România ocupă un loc neonorant în ceea ce privește obezitatea infantilă și era nevoie de un sprijin, de o motivație în plus pentru acești copii și pentru părinții lor să practice sportul”, spune directorul executiv al DJST Covasna, Marius Tiron. 

Sprijinul financiar se adresează copiilor din sistemul de învățământ primar și gimnazial. Ajutorul financiar se acordă de către Ministerul Tineretului și Sportului prin direcțiile județene pentru sport și tineret. 

Cererea de acordare a voucherului se depune de către părintele/tutorele legal la clubul sportiv, la care se va legitima pentru prima dată copilul, în perioada 08 septembrie - 30 noiembrie 2020. Voucherul reprezintă venit neimpozabil, este nominal și netransmisibil, cu o perioadă de valabilitate de 6 luni de la data tipăririi”, mai transmit coordonatorii. 

În prima fază a acestui program sunt disponibile 30.000 de vouchere.

Ordonanța de urgență și normele metodologice de aplicare se pot consulta pe pagina web a Ministerului Tineretului și Sportului, http://mts.ro/, dar și pe site-ul DJST Covasna, https://www.djstcovasna.ro/, la secțiunea Sport/ Anunț. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.