SPORT 12 martie 2015

Viitorul handbalului masculin din România se alege la Sfântu Gheorghe

de Székely Emőke | 771 vizualizări

cupa_handball

Federația Română de Handbal, în parteneriat cu Asociația Pentru Comunitate și Clubul Sportiv Municipal Sfântu Gheorghe, organizează în perioada 12-15 martie Cupa Selecționatelor de Serie, grupa de vârstă juniori III, băieți. La evenimentul în urma căruia vor fi selecționați cei mai buni handbaliști din țară, participă selecționatele celor 12 serii care formează Campionatul național la această categorie.

Partidele au debutat joi dimineața, concomitent în două locații, Sala Sporturilor Municipală și sala de sport a Liceului „Berde Aron”, și vor continua azi și sâmbătă, când se va juca de la 9 dimineața până la ora 18, pentru ca duminică să se joace cele două finale, de la ora 9, respectiv 10:30. Aceste două ultime partide vor fi găzduite de Sala Sporturilor Municipală.

Orașul este așadar plin de handbaliști dornici să se afirme, iar miza pentru cei 180 de sportivi este mare, și anume de a ajunge la Centrul de Excelență pentru a se pregăti cu cei mai buni specialiști, cei care au datoria de a selecta Lotul Național. Printre candidații la un loc în Națională se numără și 3 sportivi ai CSM Sfântu Gheorghe, și anume Corneliu Corodeanu, George Chira și Cătălin Antonescu, despre care antrenorul lor, Viorel Bărbos, spune că au șanse să fie selecționați.

„Scopul acestei acțiuni este selecția, așadar nu vorbim neapărat despre o competiție care să desemneze un câștigător. Vrem să vedem copiii aceștia la lucru într-o formă organizatorică, motiv pentru care am optat pentru această formă de turneu. Cele 12 echipe sunt împărțite în două grupe, fiecare va juca cu fiecare, după care se vor juca partide pentru locuri, iar primele două echipe din fiecare grupă vor juca încrucișat semifinalele, apoi finalele. Astfel fiecare echipă va avea posibilitatea de a juca cel puțin 6 meciuri” – ne-a declarat reprezentantul Federației Române de Handbal, Alexandru Dia.

Partidele au început deja joi dimineața, iar handbaliștii par că au înțeles miza turneului, pentru că au avut loc jocuri frumoase, în care fiecare sportiv a vrut să se afirme. Competiția este pentru selectarea celor mai buni, însă fiecare dintre echipele participante își dorește să câștige trofeul pus în joc. După cum ne-a spus unul dintre sportivii participanți, „când ești într-o competiție cu o echipă, indiferent de miză îți dorești să câștigi”.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.