SPORT 26 iunie 2011

Viitorul gimnasticii româneşti, în concurs la Sfântu-Gheorghe

de Székely Emőke | 614 vizualizări
În weekend au avut loc în Sala Sporturilor Campionatul Naţional de Gimnastică masculină pentru juniori La sfârşitul săptămânii, Sala Sporturilor Szabo Kati din Sfântu-Gheorghe a găzduit Campionatul Naţional de Gimnastică masculină pentru juniori. Au participat gimnaşti de la cluburile sportive CSM şi CSS Reşiţa, Steaua Bucureşti, CSS Lugoj, CSS Sibiu, CSS Braşovia Braşov, Liceul cu Program Sportiv Târgu Mureş, CSS 1 Timişoara, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, CS 7 Dinamo Bucureşti, CSS Buzău, Liceul cu Program Sportiv Arad, CSS 3 Steaua

În weekend au avut loc în Sala Sporturilor Campionatul Naţional de Gimnastică masculină pentru juniori

La sfârşitul săptămânii, Sala Sporturilor Szabo Kati din Sfântu-Gheorghe a găzduit Campionatul Naţional de Gimnastică masculină pentru juniori. Au participat gimnaşti de la cluburile sportive CSM şi CSS Reşiţa, Steaua Bucureşti, CSS Lugoj, CSS Sibiu, CSS Braşovia Braşov, Liceul cu Program Sportiv Târgu Mureş, CSS 1 Timişoara, Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, CS 7 Dinamo Bucureşti, CSS Buzău, Liceul cu Program Sportiv Arad, CSS 3 Steaua Bucureşti, şi gazda competiţiei, CSS Sfântu Gheorghe.

Competiţia a început vineri dimineaţa, când au intrat în lupta pentru medalii copiii juniori III. Concursul a fost pe echipe, iar după ce micii sportivi au terminat rotaţia pe toate cele şase aparate (bară fixă, sol, paralele, cal cu mânere, sărituri şi inele), podiumul la această categorie de vârstă arăta astfel: 1. Dinamo 7 Bucureşti, 2. CSS Lugoj, 3. CSS Braşovia Braşov.

Tot vineri s-a desfăşurat concursul juniorilor I. Spectatorii au putut vedea evoluţii spectaculoase, fiind vorba de o grupă de vârstă mai mare, când deja băieţii se gândesc serios la olimpiadele ce vor urma. Campioana naţională la acestă categorie este CSS Reşiţa, iar următoarele două locuri au fost ocupate de două echipe din Bistriţa.

Duminica dimineaţa competiţia s-a încheiat cu concursul juniorilor II, unde sportivii de la Dinamo 7 Bucureşti s-au dovedit a fi cei mai buni, fiind urmaţi de CSM Reşiţa şi CSS Lugoj.

Deşi băieţii de la CSS Sfântu Gheorghe (Király Álmos, Zoltáni Gyula, Szász István, Pakucs Tamás, Bitai Hunor, Kakas Szilárd) nu au urcat pe podium, băieţii din echipa covăsneană s-au străduit să efectueze exerciţii bune. Calul cu mânere a fost aparatul care le-a dat de furcă micilor gimnaşti din Sfântu Gheorghe, la acest aparat fiind de altfel şi cele mai mici note din concurs.

Fiind vorba de Campionatul Naţional, nu au lipsit nici spectatorii, câteva sute de iubitori ai sportului au trăit momentele concursului. Cu toate că ne mândrim, pe bună dreptate, mai degrabă cu gimnastica feminină, şi cea masculină este în continuă creştere de nivel în ultimii ani. Evoluţiile foarte bune ale lui Marian Drăgulescu motivează numeroşi copii, care iau calea sălilor de gimnastică, lăsând deoparte jucăriile şi alegând munca. Se vede pe feţele lor determinarea de a ajunge sus, pe treptele podiumurilor, iar educaţia şi disciplina pe care o primesc de la antrenori îi fac să creadă în forţele proprii dar şi să conştientizeze că drumul către glorie este lung şi pavat cu obstacole. Oboseala şi nenumăratele ore de antrenament sunt însă uitate atunci când ei urcă pe podium, când îşi primesc medaliile.

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Dominic, 27 iunie 2011
In urma cu doi ani echipa de gimnastica din Sfantu Gheorghe era vicecampioana nationala... Acum a fost penicaieri... Atunci antrenor era Liviu Botos... L-au pus pe liber de la CSS si se vede... In citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.