SPORT 15 aprilie 2018

VIDEO. Sepsi OSK la prima victorie acasă

de Iulia Drăghici - Taraș | 3334 vizualizări

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a obținut o victorie uriașă, 2-1 (0-1) cu Gaz Metan Mediaș, în etapa a cincea a play-out-ului Ligii I la fotbal.

La acest joc, în tribunele Stadionului Municipal din Sf. Gheorghe au asistat 5000 de spectatori, atmosfera fiind una electrizantă. Jocul a început crispat, ambele echipe fiind tensionate de apăsarea poziției în clasament, dar și de faptul că se află în luptă directă pentru evitarea retrogradării.

Mai prezentă în joc, teritorial și în careul advers, a fost Sepsi OSK, însă fără să se creeze ocazii mari. Excepție a fost în minutul 20, când un mijlocaș advers l-a deposedat pe Simonovski dar i-a pasat lui Filipe Oliveira. Extrema noastră a țâșnit din poziție de ofsaid, asistentul a semnalizat greșit, însă centralul bucureștean George Rădulescu a lăsat jocul să continue. Uluit, Oliveira a încercat un lob peste portar, dar Greab a reținut cu ușurință.

Cumva contrar cursului jocului, sibienii au deschis scorul în minutul 30. Bușu a avansat pe stânga, a centrat în careu, iar internaționalul din Venezuela, Rondon, marcat neglijent de Dima, a reluat cu capul sub bara transversală. Formația noastră și-a văzut mai departe de joc, șocul încasării acestui gol fiind atenuat relativ ușor.

La pauză, oaspeții au intrat la cabine în avantaj, 1-0. Antrenorul Eugen Neagoe a dat credit, pentru startul reprizei secunde, aceleiași formule de echipă, însă jocul nu și-a schimbat prea mult aspectul. Dubla schimbare din minutul 54 avea să fie însă de bun augur. Hamed l-a înlocuit pe Dima, ca jucător sub 21 de ani, în timp ce Kuku a fost introdus pe postul lui Oliveira. Ceva mai târziu, în minutul 63, Hadnagy a intrat și el în locul lui Tandia.

Reîmprospătată, echipa noastră, susținută frenetic de publicul local, a reușit egalarea în minutul 68. Portarul Niczuly a degajat lung, din propriul careu, Kuku a sărit fără să atingă mingea la un duel aerian, iar experimentatul Hadnagy l-a păcălit pe fundașul care îl marca și a șutat necruțător, de la 14 metri lateral dreapta, din poziția sa preferată. Golul a transformat arena într-un veritabil creuzet încins, suporterii noștri fiind bucuroși de o astfel de fază mai rar întâlnită pe un teren de fotbal, în care portarul este pasator decisiv.

Marele merit al fotbaliștilor covăsneni a fost că au jucat mai departe, neretrăgându-se să apere remiza. Au mai fost câteva ocazii, însă cireașa de pe tort a venit în minutul 90+2, atunci când Fülöp István a executat de pe partea dreaptă o lovitură liberă. Mingea a fost recentrată cu capul, de la colțul lung, de Ghinga, care l-a găsit liber, în fața porții goale, pe Simonovski. Acesta a marcat și a asigurat o victorie extrem de prețioasă în lupta pentru evitarea retrogradării. Trebuie însă să amintim și greșeala colectivă de plasament a apărării din Mediaș, care l-a lăsat liber pe atacantul nostru, portarii și fundașii urmărind centrarea și deplasându-se într-acolo. Dar, este o butadă fotbalistică, jocul greșeala așteaptă...

Sepsi OSK Sf. Gheorghe a câștigat meritat, un meci greu, pe care oaspeții, mai experimentați, îl puteau tranșa în favoare.

Echipa utilizată de Eugen Neagoe: Niczuly – Ursu, Viera, Dima (min. 54 Hamed), Sato – Ghinga, Petrovikj – Fülöp, Oliveira (min. 54 Kuku),  Tandia (min. 63 Hadnagy) – Simonovski.

Grație acestui succes coroborat cu eșecul celor de la Voluntari pe teren propriu, cu Dinamo, covăsnenii au urcat pe locul al treilea în play-out, cu 19 puncte.

Iată clasamentul grupei pentru evitarea retrogradării, fără rezultatul jocului Concordia Chiajna – Juventus București și a celui dintre FC Botoșani – Poli Timișoara.

1.

Dinamo București

5

4

0

1

12:5

32

      

2.

FC Botoșani

4

1

2

1

1:1

25

     

3.

Sepsi

5

2

3

0

9:6

19

      

4.

FC Voluntari

5

1

1

3

6:9

18

      

5.

Poli Timișoara

4

0

2

2

3:5

16

     

6.

Concordia Chiajna

4

0

2

2

3:6

16

     

7.

Gaz Metan Mediaș

5

2

1

2

6:8

15

      

8.

Juventus București

4

2

1

1

3:3

13

 

Cristian Frisk

Declarațiile din cadrul conferinței de presă susținută după meciul de sâmbătă: 

 

 

 

 

Sursă foto: Observatorul de Covasna, Facebook - Sepsi OSK. 

Sursă video: Observatorul de Covasna. 

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.