SPORT 27 iulie 2023

Victorie la Sofia! Sepsi OSK, favorită la calificare

de Marius Raczek | 324 vizualizări
Sursa foto - Facebook @Sepsi OSK
Sursa foto - Facebook @Sepsi OSK

În prima manșă a turului secund preliminar din Conference League, Sepsi OSK a obținut o victorie importantă, 2-0, în deplasare cu ȚSKA Sofia, și astfel a devenit favorită la calificarea în următoarea fază a competiției.

 

Partida a început sub semnul echilibrului, cu Sepsi OSK foarte bine așezată pe teren de Liviu Ciobotariu, sigură pe ea, astfel că în primul sfert de oră, deși bulgarii au avut mai mult posesia, fazele de poartă au lipsit. Prima situație mai importantă avea să vină la poarta gazdelor: Ștefănescu l-a găsit în careu pe Safranko, dar unul dintre fundașii de la ȚSKA a intervenit salvator. A urmat cursa lui Dumitrescu pe partea stângă, dar Busatto a reținut balonul. Tot Sepsi OSK a continuat să fie mai periculoasă, Matei, Bălașa și Ștefănescu irosind bune ocazii.

 

În partea secundă, ȚSKA Sofia a început ceva mai bine, Turitsov având prima ocazie. Apoi, Sepsi OSK a preluat inițiativa și, pe un contraatac, Păun a reușit să deschidă scorul. Golul a dat și mai mult curaj covăsnenilor, Rondon a profitat de ieșirea hazardată a lui Busatto, l-a deposedat, a pasat la Varga care, cu un lob spectaculos, a mărit diferența de scor. Pe final, Sepsi OSK mai putea marca, Damașcan și Ninaj nimerind bara.

 

Sepsi OSK o învinge astfel pe ȚSKA Sofia cu 2-0, chiar în Bulgaria, devenind favorită la calificare. Manșa secundă va avea loc pe 3 august, la Sfântu Gheorghe.

 

Conference League, Tur 2 Preliminar

ȚSKA Sofia - Sepsi OSK 0-2 (0-0)

Arbitru: Jochem Kamphuis

Au marcat: Păun (68’), Varga (80’)

Cartonașe galbene: Vion (47’), Mahmutovic (71’), Shopov (89’), Phaeton (89’) - Alimi (26’), Gheorghe (38’), Niczuly (89’)

ȚSKA Sofia: Busatto – Mahmutovic, Koch (Sayang 76’), Cordoba – Turitsov, Carreaza, Lindseth (Shopov 76’), Vion (Antonov 75’) – Heintz – Phaeton, Nazon (Estrada 66’). Antrenor: Sasha Ilic

Sepsi OSK: Niczuly – Aganovic (Ninaj 57’), D. Ciobotariu, M. Bălașa, Dumitrescu – Alimi, N. Păun – M. Ștefănescu (Damașcan 84’), C. Matei (Varga 67’), I. Gheorghe (Fr. Junior 84’) – Safranko (Rondon 67’). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.