SPORT 17 decembrie 2022

Victorie în ultimul meci din acest an

de Marius Raczek | 1539 vizualizări

În etapa a 21-a din Superliga, ultima din acest an, Sepsi OSK a obținut o victorie cu 2-1 în fața Universității Cluj, trei puncte importante pentru covăsneni în lupta pentru un loc în Play-Off.

Prima repriză nu a adus un fotbal spectaculos, Sepsi OSK jucând destul de prudent, iar clujenii destul de deciși în a nu pleca de la Sfântu Gheorghe învinși. Astfel, primele ocazii le-au avut chiar oaspeții prin Briceag și Chipciu, la una Niczuly intervenind salvator. A doua jumătate a primei părți a arătat altfel, elevii lui Cristiano Bergodi au pus mai multă presiune, iar insistența a dat roade. După un corner, cu largul concurs al defensivei clujene, balonul a ajuns la Păun, care a șutat în colțul scurt.

În partea secundă, Sepsi OSK s-a desprins destul de repede, încă din minutul 51. Rodriguez a trimis o pasă foarte bună pentru Tudorie, iar acesta a preluat perfect, apoi l-a executat pe Iliev. Tot Tudorie putea majora diferența, dar a ratat singur cu portarul clujean. Sepsi OSK a făcut pasul în spate, apoi, și Universitatea a devenit tot mai periculoasă în tentativa de a-și juca șansa. Niczuly a fost nevoit să intervină la ocaziile lui Chipciu, Bălan și Thiam. În minutul 75, după analiza VAR, centralul a dictat penalty pentru Universitatea Cluj, iar golul avea să vină din execuția lui Thiam.

Până la final, Sepsi OSK a jucat inteligent, a conservat avantajul și astfel, cu cele trei puncte obținute, poate spera, cu șanse reale, ca la reluarea campionatului să obțină una din cele șase poziții care duc în Play-Off.

**Din păcate, spectacolul sportiv a fost umbrit de manifestările suporterilor Universității Cluj. Pe fondul scandărilor rasiste, xenofobe, centralul partidei a fost nevoit să întrerupă partida în repriza secundă, iar la recomandarea acestuia Chipciu, căpitanul clujenilor, a avut un dialog care a mai calmat spiritele. Replica suporterilor lui Sepsi OSK a fost, ca de fiecare dată, elegantă, spectatorii arătând cartonașe roșii, gest subtil și sportiv împotriva celor care nu înțeleg esența fotbalului, a sportului în general.

Superliga, Etapa 21

Sepsi OSK-Universitatea Cluj 2-1 (1-1)

Arbitru: Iulian Dima. Asistenți: Mircea Orbuleț, Florin Neacșu

Au marcat: Păun (30’), Tudorie (51’) – Thiam (75’-penalty)

Cartonașe galbene: Rodriguez (38’), Păun (82’), Tudorie (83’) – Hofman (9’), Pires (77’), Romeo (90’+3), Bălan (90’+5)

Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Tamas, Ispas – Aganovic (Junior 76’), Rodriguez (Gheorghe 67’), Păun – Matei (Achahbar 76’), Tudorie (Bărbuț 83’), Rondon (Safranko 67’). Antrenor: Cristiano Bergodi.

Universitatea Cluj: Iliev – Vlădoiu (Romeo 38’), Pițian, Ilie, Briceag – Pires, Simion (Remacle 63’) – Thiam, Fülöp (Fernandes 46’, Bălan 63’), Chipciu – Hofman (Horșia 39’). Antrenor: Eugen Neagoe.

**Această porțiune a fost adăugată ulterior. 

Sursa: Facebook/Sepsi OSK

*** Votează Superlativele OCV 2022 AICI! Votul tău ne ajută să aflăm care sunt evenimentele și personalitățile locale care au marcat ultimul an și să le premiem în consecință.
Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.