SPORT 26 mai 2023

Un trofeu cât un sezon

de Marius Raczek | 709 vizualizări
Sursa foto - Facebook @Sepsi OSK
Sursa foto - Facebook @Sepsi OSK

Cu jocuri reușite, și altele în care a fost mai puțin convingătoare, în cele din urmă Sepsi OSK și-a atins obiectivele pentru acest sezon, participarea în Play-Off-ul Superligii respectiv câștigarea Cupei României.

Succesul de anul trecut din finala Cupei României, urmat de câștigarea Super Cupei, au atras firesc întrebarea: ce va fi în următorul sezon ? Desigur toată lumea aștepta ca Sepsi OSK să ridice ștacheta. Prudentă în declarații, ca de fiecare dată, conducerea clubului a anunțat, în stilul cunoscut din sportul românesc, că se va lua totul pas cu pas, adică mai întâi calificarea în Play-Off și apoi câștigarea unui nou trofeu în Cupa României.

Au fost trei momente importante în acest sezon. Primul, calificarea în premieră într-o fază superioară a Conference League. Apoi, istoria fără sfârșit a calificării în Play-Off-ul Superligii, cu acel meci Sepsi OSK - FCU Craiova 1948, întrerupt, dus pe masa comisiilor, și în cele din urmă jucat. Cu siguranță, acel 4-0 va rămâne memorabil, atât prin evoluția echipei, prin scorul categoric și, mai ales, că a fost o nouă premieră în ceea ce privește decizia luată, adică rejucarea unei partide întrerupte. Și desigur, nu în ultimul rând, cireașa de pe tort, Cupa României, câștigată la penalty-uri, pe care o putem cataloga tot la capitolul premiere.

Un celebru gazetar sportiv spunea odată: „Valoarea antrenorului este dată, din păcate, de ultimul rezultat”. Parafrazând, probabil, vom uita înfrângerile, gafele, punctele pierdute. Vom uita și jocul mai puțin strălucitor, dar eficient într-un final, mai puțin emoțiile, care, hai să recunoaștem, dau un farmec aparte finalei de la Sibiu. Finalele nu se joacă, finalele se câștigă!

Mulțumim, Sepsi OSK!

Distribuie articolul:  
|

SPORT

De acelasi autor

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.